Belçika Dışişleri, Avrupa İşleri ve Kalkınma İşbirliği Bakanı Prevot, Filipinler’de Tayfun Tino’nun ardından büyük kayıp ve yıkımla karşı karşıya kalan halkın düşüncelerinde olduğunu ifade ettiklerini bildirdi.
Hayatını kaybedenleri andıklarını, etkilenen tüm kişilerle, yas tutan ailelerle, evlerini kaybedenlerle ve yeniden inşa mücadelesi veren topluluklarla dayanışma içinde olduklarını belirten Prevot, şunları dile getirdi:
“Belçika, Birleşmiş Milletler Dünya Gıda Programı’na yaptığı katkılarla insani müdahaleyi destekliyor ve gıda, barınak ile acil ihtiyaç malzemelerinin en çok ihtiyaç duyulan yerlere ulaştırılmasına yardımcı oluyor. Acil durumun ötesinde, bu trajedi, en savunmasız bölgelerde iklim dayanıklılığının ve yerel kapasitenin güçlendirilmesinin aciliyetini hatırlatıyor.”
Prevot, Manila’daki Büyükelçiliklerinin, Filipinler’deki Belçikalı toplulukla yakın temasını sürdürdüğünü açıkladı.
Prevot, “Yeni bir tropik fırtına oluşurken, Belçika, Filipin halkı ve hayatları korumak ile umudu yeniden inşa etmek için yorulmadan çalışan herkesle dayanışma içindedir.” dedi.
Hibya Haber Ajansı
