• Künye
  • İletişim
  • Çerez Politikası
  • Gizlilik İlkeleri
Anasayfa
  • Ara
  • Yaşam
  • Gündem
  • Siyaset
  • Ekonomi
  • Dünya
  • Sağlık
  • Politika
  • Magazin
  • Spor
  • Bilim ve Teknoloji
  • Eğitim
  • Yerel
  • Asayiş
  • Kültür-Sanat Genel Çevre
  • Ara
SON DAKİKA:
00:45
Carney: Kanada SAFE ile Avrupa savunmasında adım attık
00:40
Kos: Moldova AB yolunda ilerliyor
00:30
Budrys: Ukrayna ve Moldova’nın AB üyelik süreci Avrupa için tarihi bir gündür
00:30
Resmi Gazete başlıkları
00:25
TBMM Başkanı Kurtulmuş’tan Hicri 1448 yılı mesajı
00:20
Endekslerde kullanılan fiili dolaşımdaki pay oranı değişiklikleri
00:05
Sybiha: Rusya saldırılarda tarihi ve kimliği hedef alıyor
00:05
Katar’da Granada Üniversitesi iş birliğiyle “Tamim bin Hamad Kürsüsü” açıldı
00:00
Albusaidi: Kadınlara Şura Meclisi’nde 11 koltuk ayrıldı
00:00
Cumhurbaşkanı Erdoğan’dan Hicri yıl mesajı
Üye Paneli
A
Büyüt
A
Küçült
Yorumlar
  1. Haberler
  2. Gündem
  3. Erdoğan: Malezya'nın ülkemizdeki yatırımlarını artırmasını arzu ediyoruz
Gündem
Yayınlanma: 07 Ocak 2026 - 19:40

Erdoğan: Malezya'nın ülkemizdeki yatırımlarını artırmasını arzu ediyoruz

Ankara, 7 Ocak (Hibya) - Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, Malezya Başbakanı Enver İbrahim ile ortak basın toplantısında konuştu.

Gündem
07 Ocak 2026 - 19:40
Yorumlar
Dinle
Yazdır
A
Büyüt
A
Küçült
Yorumlar
Erdoğan: Malezya’nın ülkemizdeki yatırımlarını artırmasını arzu ediyoruz
Cumhurbaşkanı Erdoğan’ın konuşmasından bazı satır başları şöyle:

“Ziyaretimde ülkelerimiz arasında Yüksek Düzeyde Stratejik İşbirliği Konseyi kurulmasını kararlaştırmıştık. Nitekim bugün konseyimizin ilk toplantısını icra ettik.

Gücünü kadim tarihimizden alan Türkiye-Malezya dostluğunu bu mekanizmayla daha da perçinleyeceğimize inanıyorum. Az önce ilişkilerimizin ahdi zeminini güçlendirecek belgelere imza attık.

Malumunuz Malezya, ASEAN bölgesindeki en büyük ticaret ortağımız konumunda. Ayrıca aramızda bir Serbest Ticaret Anlaşması da mevcut. Kuala Lumpur ziyaretimde de ticaret hacmi hedefi olarak 10 milyar doları açıklamıştık. Ortak çabalarımızla ticaretimizi dengeli ve sürdürülebilir bir şekilde bu hedefe taşıyabileceğimize samimiyetle inanıyorum.

Keza ülkelerimiz arasındaki yatırım ilişkilerine de yeniden bir hareketlilik getirmeyi, Malezya’nın ülkemizdeki yatırımlarını artırmasını arzu ediyoruz.

Sayın Başbakanın, bugün ve yarın Türk iş çevreleriyle toplantılarının ülkelerimiz için hayırlara vesile olmasını temenni ediyorum.

Bugünkü görüşmelerimizde savunma sanayii konularını da ele aldık. Hamdolsun bu alanlarda Malezya ile birçok proje gerçekleştirdik. Birçoğu da devam ediyor. Önümüzdeki dönemde kazan-kazan ilkesinden hareketle bu alanda atabileceğimiz müşterek adımları değerlendirmeyi sürdüreceğiz.

Ayrıca Türkiye-Malezya dostluk ve kardeşliğinin temelini teşkil eden beşeri boyutu da görüşmelerimizde istişare ettik.

Halklarımız arasındaki diyaloğu güçlendirecek adımları, eğitim, kültür ve turizm alanlarındaki çalışmalarımızı devam ettirme kararı aldık.

Bölgesel ve uluslararası gelişmeler de gündemimizin üst sıralarındaydı. Bugün bir kez daha uluslararası meselelerde benzer görüşlerde olduğumuzu memnuniyetle gördüm. Bilhassa Gazze konusunu birlikte yakından takip etmeye devam edeceğiz.

Malumunuz 2019 yılında ilan ettiğimiz ‘Yeniden Asya’ girişimimiz çerçevesinde bölge ülkeleri ve ASEAN ile iş birliğimize ayrı bir ehemmiyet veriyoruz.

Malezya da 2025 yılında ASEAN dönem başkanı olarak yoğun bir süreç geçirdi. Kendilerini başarılı şekilde tamamladıkları bu dönem başkanlığı için tebrik ediyorum. Ayrıca Enver kardeşimin, Tayland ile Kamboçya arasındaki gerginliğin azaltılmasında büyük katkıları oldu.

Sözlerime son verirken Sayın Başbakana ve kıymetli heyetine ülkemizi ziyaretleri için bir kere daha teşekkür ediyorum. Kendilerine Türkiye-Malezya kardeşliğine yaptığı eşsiz katkılardan ötürü Cumhuriyet Nişanımızı da tevcih edeceğiz. Rabbim dayanışmamızı, muhabbetimizi daim eylesin diyorum. Bu düşüncelerle konsey toplantımızın hayırlara vesile olmasını diliyor, buradan kardeş Malezya halkına sağlık, esenlik ve refah dileklerimi iletiyorum.”

Malezya Başbakanı İbrahim’in konuşmasından bazı satır başları şöyle:

“Belirsizliklerle dolu bir dünyadayız. Yeni politikalar, yeni tutum ve davranışlar gerektiren bir dünya ortamı içerisindeyiz. Özellikle de ticareti yatırım yoluyla genişletmek böyle bir dönemde son derece önemli.

Bir kez daha iş birliğimizi, yüksek düzeyli stratejik iş birliği seviyesine çıkarma düşünceniz için teşekkür etmek istiyorum. Malezya’da bu son derece nadir bir uygulama. Bu tür bir ilişkiye, güvene, karşılıklı muhabbete sahip olduğumuz çok az sayıda ülke var. Biz, sizin yeteneklerinize, kapasitenize ve gücünüze inanıyoruz.

Türkiye, bütün dünyaya yeteneklerini kanıtlamış ve göstermiş olan bir ülke. Bu vesileyle ilişkilerimizi, ticareti ve yatırımı genişletmeye ve artırmaya devam edeceğiz. 10 milyar dolar, hiçbir zaman çok iddialı bir hedef değil. Çok büyük ekonominiz var ve bizim de aslında göreceli olarak küçük ancak çok hızlı bir biçimde büyüyen bir ekonomimiz var.

Sizin de bildiğiniz gibi biz, şu anda yarı iletkenler konusunda çok önemli bir merkez haline geldik. Bu anlamda yeni teknolojiler konusunda da çalışmalarımızı sürdürüyoruz. Bu tür bir iş birliği, son derece anlamlı olacaktır.”


Bu haber 132 defa okunmuştur.
EDİTÖR
HİBYA
HİBYA
  • YORUMLAR
adlı kullanıcıya cevap x
ANASAYFAYA DÖNMEK İÇİN TIKLAYINIZ
İlginizi Çekebilir
Resmi Gazete başlıkları
Resmi Gazete başlıkları
TBMM Başkanı Kurtulmuş’tan Hicri 1448 yılı mesajı
TBMM Başkanı Kurtulmuş’tan Hicri 1448 yılı mesajı
Cumhurbaşkanı Erdoğan’dan Hicri yıl mesajı
Cumhurbaşkanı Erdoğan’dan Hicri yıl mesajı
Cumhurbaşkanı Erdoğan: Ahkam kesmekten vazgeçin
Cumhurbaşkanı Erdoğan: Ahkam kesmekten vazgeçin
Son Haberler
Carney: Kanada SAFE ile Avrupa savunmasında adım attık
Carney: Kanada SAFE ile Avrupa savunmasında adım attık
Kos: Moldova AB yolunda ilerliyor
Kos: Moldova AB yolunda ilerliyor
Budrys: Ukrayna ve Moldova’nın AB üyelik süreci Avrupa için tarihi bir gündür
Budrys: Ukrayna ve Moldova’nın AB üyelik süreci Avrupa için tarihi...
Resmi Gazete başlıkları
Resmi Gazete başlıkları
TBMM Başkanı Kurtulmuş’tan Hicri 1448 yılı mesajı
TBMM Başkanı Kurtulmuş’tan Hicri 1448 yılı mesajı
Çok Okunan Haberler
Enerji ve Tabii Kaynaklar Bakanlığı’ndan “Sıfır Atık Festivali” daveti
Enerji ve Tabii Kaynaklar Bakanlığı’ndan “Sıfır Atık Festivali”...
Asya borsalarında karışık seyir
Asya borsalarında karışık seyir
BIST 30 endeksi yüzde 1 geriledi, AKBNK ve DSTKF pozitif katkı sağladı
BIST 30 endeksi yüzde 1 geriledi, AKBNK ve DSTKF pozitif katkı sağladı
Uraloğlu: GÖKBEY bakım eğitimleri dijital ortama taşındı
Uraloğlu: GÖKBEY bakım eğitimleri dijital ortama taşındı
Bakan Göktaş, TÜRKONFED Yönetim Kurulu Başkanı Sönmez ile görüştü
Bakan Göktaş, TÜRKONFED Yönetim Kurulu Başkanı Sönmez ile görüştü

Ana Sayfa
Yaşam
Gündem
Siyaset
Ekonomi
Dünya
Sağlık
Politika
Magazin
Spor
Bilim ve Teknoloji
Eğitim
Yerel
Asayiş
Kültür-Sanat
Genel
Çevre
Biyografiler
Yerel Haberler
Üye Paneli
Günün Haberleri
Arşiv
Gazete Arşivi
Hava Durumu
Gazete Manşetleri
Nöbetci Eczaneler
Namaz Vakitleri
  • Dünya
  • Ekonomi
  • Gündem
  • Kültür-Sanat
  • Magazin
  • Sağlık
  • Siyaset
  • Spor
  • Biyografiler
  • Üye Paneli
  • Yerel Haberler
  • Günün Haberleri
  • Arşiv
  • Gazete Arşivi
  • Hava Durumu
  • Gazete Manşetleri
  • Nöbetci Eczaneler
  • Namaz Vakitleri

  • Rss
  • Sitene Ekle
  • Künye
  • İletişim
  • Çerez Politikası
  • Gizlilik İlkeleri

Sitemizde bulunan yazı , video, fotoğraf ve haberlerin her hakkı saklıdır.
İzinsiz veya kaynak gösterilemeden kullanılamaz.

Yazılım: Tumeva Bilişim