BU SENE DE ÇOCUKLAR BAHÇEDE DEĞİL, OKULDA!

Topluma göre dezavantajlı bireylerin insana yakışır koşullarda yaşamlarını sürdürebilmeleri için çalışan Pikolo Derneği, bu sene de fındık hasadında mevsimlik tarım işçisi ailelerin çocuklarının yanındaydı.

BU SENE DE ÇOCUKLAR BAHÇEDE DEĞİL, OKULDA!
08 Eylül 2023 - 13:38
      Topluma göre dezavantajlı bireylerin insana yakışır koşullarda yaşamlarını sürdürebilmeleri için çalışan Pikolo Derneği, bu sene de fındık hasadında mevsimlik tarım işçisi ailelerin çocuklarının yanındaydı.
Türkiye’nin dört bir yanında faaliyetlerini sürdüren Pikolo Derneği, fındık hasadında çocuk işçiliğini önlemek, çocukların bahçede bulunarak olumsuz deneyimler yaşamasını önlemek ve iyilik hallerini artırmak amacıyla Doğu Karadeniz’de sosyal destek merkezleri kurdu.
      T.C. Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanlığı (ÇSGB) Çalışma Genel Müdürlüğü ile Uluslararası Çalışma Örgütü (ILO) Türkiye Ofisi iş birliğinde yürütülen, Avrupa Birliği (AB), FERRERO ve CAOBISCO kaynaklarıyla finanse edilen ve Pikolo Derneği’nin uygulama ortağı olduğu projeler kapsamında Ağustos ayında açılan sosyal destek merkezlerinde mevsimlik tarım işçisi ailelerin çocukları eğitim gördü.
Giresun, Ordu, Samsun ve Trabzon’un ilçelerinde açılan sosyal destek merkezlerinde öğrenim gören çocuklara kıyafet ve kırtasiye desteği, günlük olarak servis ve yemek desteği verildi. Öğretmenler, çocukları yaşlarına göre sınıflara ayırarak seviyelerine uygun eğitimler ve aktiviteler uyguladı. Halk eğitim merkezleri tarafından sosyal destek merkezlerimizde resim, müzik vb. kurslar açılarak çocukların akademik, kültürel ve sosyal gelişimleri desteklendi.
      Aynı zamanda düzenlenen şehir gezileri ile bulundukları şehri tanımalarına, meslek gezileri ile meslekleri tanımalarına, huzurevi ziyareti ile farklı kuşaklardan kişilerle iletişimlerini güçlendirmelerine destek olundu. At binme, tiyatro izleme gibi faaliyetlerle de çocukların keyifli vakit geçirmeleri sağlandı ve iyilik halleri artırıldı.
      Pikolo Derneği Yönetim Kurulu Başkanı Onur TORUN, “’Önce Çocuk’ diyerek çıktığımız bu yolda, mevsimlik tarımda çalışma riski bulunan çocukların bahçeye gitmesini önlüyor ve çocukları eğitime yönlendiriyoruz. Çocukların ait olduğu yer bahçeler değil, okul sıralarıdır.” Dedi.
Program Yöneticisi Ömer DEDE, “Fındık toplamak için her sene bölgemize gelen aileler genellikle aynı aileler oluyor. Çocukları daha önceden okullarımızda öğrenim gördüğü için bizi tanıyorlar. Çocuklarını güvenle bizlere emanet ediyorlar, biz de büyük bir özveri ile çalışmalarımızı sürdürüyoruz. Biz çocukların hayatına dokunmaktan çok mutluyuz ve bu da mutlu çocuklar yetiştirmemize neden oluyor.” Dedi.
 
Bu haber 116 defa okunmuştur.

YORUMLAR

  • 0 Yorum