• Künye
  • İletişim
  • Çerez Politikası
  • Gizlilik İlkeleri
Anasayfa
  • Yaşam
  • Gündem
  • Siyaset
  • Ekonomi
  • Dünya
  • Politika
  • Magazin
  • Spor
  • Asayiş
    Yürüyüş Parkı
  • Sağlık Kültür-Sanat Bilim ve Teknoloji Eğitim Yerel Genel Çevre
  • Ara
SON DAKİKA:
08:45
Araghchi, UAEA Genel Müdürü Grossi ile telefonda görüştü
08:36
ABD İran'a nükleer anlaşma teklifi iletti
08:27
Meksika'da tarihi seçim: Bütün yargıçları halk seçecek
08:24
Meteoroloji’den kuvvetli rüzgar ve yağış uyarısı
08:15
Rusya'da köprü çöktü, lokomotif raydan çıktı: 7 kişi öldü
08:12
Resmi Gazete başlıkları
00:39
Van Büyükşehir Belediyesi'nden Vanspor'a 60 otobüs taraftar desteği
00:33
Aliağa'da meydana gelen orman yangını kontrol altına alındı
00:33
Dışişleri Bakanlığından Nijerya'ya geçmiş olsun mesajı
00:18
Hava sıcaklıkları, Çarşamba gününden itibaren mevsim normalleri üzerinde seyredecek
00:00
UEFA Şampiyonlar Ligi'nde PSG kupanın sahibi oldu
Video Galeri Foto Galeri Yazarlar Üye Paneli
A
Büyüt
A
Küçült
Yorumlar
  1. Haberler
  2. Ekonomi
  3. Acar Menkul: Avrupa borsaları, ABD-Çin ticaretinde yumuşama umuduyla yükselişle kapandı
Ekonomi
28 Nisan 2025 - 09:30

Acar Menkul: Avrupa borsaları, ABD-Çin ticaretinde yumuşama umuduyla yükselişle kapandı

İstanbul, 28 Nisan (Hibya) - Acar Menkul Araştırma'nın raporuna göre Avrupa borsaları, ABD-Çin ticaret geriliminde yumuşama umuduyla yükselişle kapandı.

Ekonomi
28 Nisan 2025 - 09:30
Yorumlar
TAKİP ETTAKİP ET
Dinle
Yazdır
A
Büyüt
A
Küçült
Yorumlar
Acar Menkul: Avrupa borsaları, ABD-Çin ticaretinde yumuşama umuduyla yükselişle kapandı
Acar Menkul Araştırma'nın raporunda şu değerlendirmeler yapıldı:

"BİST 100 endeksi, geçtiğimiz hafta Cuma gününü yüzde 0.61 düşüşle, 9,432.55 puandan kapattı. Gün içerisinde en düşük 9,427.88, en yüksek 9,531.35 puanı gören BİST 100 endeksi, bir önceki kapanışının (58.35) puan altına indi. Borsada sektörel ve ulusal endekslerin 41 tanesi günü yükselişle tamamlarken 24 tanesi ise günü düşüşle tamamladı. Bankacılık endeksi yüzde 2,74 değer kaybederken, holding endeksi yüzde 0,24 değer kazandı.Sektör endeksleri arasında en çok kazandıran yüzde 7,45 ile finansal kiralama faktoring, en çok kaybettiren yüzde 3,01 ile iletişim oldu. Borsada işlem gören hisse senetleri içerisinde endekse dahil olan toplam 100 hissenin, 47 tanesi değer kazanırken, 50 tanesi ise değer kaybetti. BİST 100 endeksine dahil hisselerin işlem hacimleri toplamı 83 Milyar TL (2.16 Milyar $) oldu. Bu hacmin borsa toplam işlem hacmi içindeki oranı %64.68 olarak gerçekleşti. Endeksin dolar bazında değeri ise 246.19$ seviyesinde bulunuyor.

Avrupa borsaları, ABD-Çin ticaret geriliminde yumuşama umuduyla yükselişle kapandı. Avrupa'da yatırımcılar, ABD-Çin ticaret anlaşmazlığında Çin'den yalanlama gelmesine rağmen ABD Başkanı Donald Trump'ın tarafların müzakere ettiği yönündeki açıklamasını yinelemesini olumlu karşıladı. Washington ve Pekin'in gümrük tarifeleri anlaşmazlığında daha düşük tarifeler üzerinde anlaşmalarını beklendiğini, aynı zamanda Avrupa Birliği ve ABD arasındaki tüm gümrük vergilerinin karşılıklı olarak kaldırılmasının umut edildiği ifade edildi.

VİOP30 Endeks Nisan Kontratı, seansı 10.353,00 uzlaşma fiyatında tamamladı. BİST 30 Vadeli İşlemleri geçtiğimiz hafta Cuma gününü - 67,00 (-0,64%) puan azalış ile noktaladı. Gün aralığı 10.332-10.468 seviyeleri arasında gerçekleşmiştir. Negatif senaryoda aşağıda 10,256.66 – 10,093.33 – 9,999.66 destek seviyeleri takibimizde olacakken kontratta oluşabilecek toparlanma sürecinde ise yukarıda izleyeceğimiz seviyeler 10,513.66 – 10,607.33 – 10,770.66 direnç seviyeleri olacak. BİST 30 Vadeli İşlemleri teknik analizine baktığımızda günlük ve de haftalık periyottaki hareketli ortalamaların “Sat” ; teknik indikatörlerin ise “Güçlü Sat” dediğini gözlemliyoruz.

USDTRY paritesi yeni günde 38,44 seviyesinde seyrediyor. Dolar Türk Lirası kurunun 38,40 seviyesinin üzerine yöneldiği görülmekte. Yukarıda 38,48 – 38,81 bölgesinin altını çiziyoruz. Özellikle 38,50 seviyesi üzerindeki kalıcı hareketler kısa vadeli iyimserliği güçlendirebilir ve de böylelikle yukarı bölgede 39,20 – 39,40 bölgesinin önü açılabilir. Aşağıda ise 38,34 – 38,04 destek seviyeleri takip edilebilir. A.B.D. Dolar Endeksinin ise 99,496 seviyesinde olduğu görülmekle birlikte son bir ayda endeksin % -4,58 oranında geri çekildiğine şahitlik ediyoruz.

EURUSD paritesinde bu sabah itibariyle 1,1379 seviyesi test ediliyor. Euro Dolar Paritesinde Nisan ayı başından bu yana bakıldığında % 5,21’lik bir artış olduğu görülmekte. Son dönemde 1,1548 seviyesine kadar yükseliş kaydeden parite ABD Başkanı Trump’ın tarifeler konusunda ve de aynı zamanda Fed Başkanı Powell’a yönelik ifadelerinde daha yapıcı söylemleri doların yeniden güç kazanmasını sağladı. Buna paralel olarak da parite 1,13 desteğine doğru geri çekildi. Haftalık periyotta değerlendirdiğimizde geri çekilme % -1,17 seviyesine tekabül ediyor. Bant hareketinin korunması açısından paritenin 1,1240 desteğinin üzerinde kalma çabasının önemli olduğunu ayrıca belirterek aylık periyottaki dip seviyenin de 1,0778 olduğunu bir kez daha hatırlatmış olalım.

Ons Altın haftanın ilk işlem gününe $ 3289,55 seviyesinden işleme girerek başlıyor. Bu ay itibariyle değerlendirdiğimizde kazanımların % 5,33 oranında gerçekleştiğini ve de son bir haftada düzeltmenin % -3,93 oranında gerçekleştiğini söylememiz mümkün. Ons altında, ABD ile Çin arasındaki ticaret gerginliğinin azalmasıyla birlikte ABD-Çin ticaret anlaşmazlığında Çin'den yalanlama gelmesine rağmen ABD Başkanı Donald Trump'ın tarafların müzakere ettiği yönündeki açıklamasını yinelemesi ons altın fiyatlamalarında geri çekilmelere neden oldu diyebiliriz. Ger çekilmeler devam ederse şayet aşağıda $ 3149 – 3041 – 2933 destek noktaları takipte kalınabilir. Negatif yönlü beklentinin ön plana çıkabilmesi için ons altın fiyatlamalarında 3265 seviyesi altında kalıcılığın oluşması gerekebileceği kanaatindeyiz."


Bu haber 50 defa okunmuştur.
EDİTÖR
HİBYA
HİBYA
  • YORUMLAR
adlı kullanıcıya cevap x
ANASAYFAYA DÖNMEK İÇİN TIKLAYINIZ
İlginizi Çekebilir
İz Yatırım Holding'ten kar dağıtmama kararı
İz Yatırım Holding'ten kar dağıtmama kararı
Yeşil Gayrimenkul'ün konkordato başvurusu
Yeşil Gayrimenkul'ün konkordato başvurusu
Yeni Opel Mokka GSE Rally elektrikli rallilerin geleceğini bugüne taşıyor
Yeni Opel Mokka GSE Rally elektrikli rallilerin geleceğini bugüne taşıyor
Karsan'ın kredi derecelendirmesi
Karsan'ın kredi derecelendirmesi
Son Haberler
Araghchi, UAEA Genel Müdürü Grossi ile telefonda görüştü
Araghchi, UAEA Genel Müdürü Grossi ile telefonda görüştü
ABD İran'a nükleer anlaşma teklifi iletti
ABD İran'a nükleer anlaşma teklifi iletti
Meksika'da tarihi seçim: Bütün yargıçları halk seçecek
Meksika'da tarihi seçim: Bütün yargıçları halk seçecek
Meteoroloji’den kuvvetli rüzgar ve yağış uyarısı
Meteoroloji’den kuvvetli rüzgar ve yağış uyarısı
Rusya'da köprü çöktü, lokomotif raydan çıktı: 7 kişi öldü
Rusya'da köprü çöktü, lokomotif raydan çıktı: 7 kişi öldü
Gedik Yatırım: Agresif ve sert ifadeler, piyasaların seyrini negatif etkileyebilir
Gedik Yatırım: Agresif ve sert ifadeler, piyasaların seyrini negatif etkileyebilir

Ana Sayfa
Yaşam
Gündem
Siyaset
Ekonomi
Dünya
Politika
Magazin
Spor
Asayiş
Sağlık
Kültür-Sanat
Bilim ve Teknoloji
Eğitim
Yerel
Genel
Çevre
Köşe Yazarları
Foto Galeri
Video Galeri
Biyografiler
Üye Paneli
Günün Haberleri
Arşiv
Gazete Arşivi
Anketler
Hava Durumu
Gazete Manşetleri
Namaz Vakitleri
  • Dünya
  • Ekonomi
  • Gündem
  • Kültür-Sanat
  • Magazin
  • Sağlık
  • Siyaset
  • Spor
  • Foto Galeri
  • Video Galeri
  • Köşe Yazarları
  • Biyografiler
  • Üye Paneli
  • Günün Haberleri
  • Arşiv
  • Gazete Arşivi
  • Anketler
  • Hava Durumu
  • Gazete Manşetleri
  • Namaz Vakitleri

  • Rss
  • Sitene Ekle
  • Künye
  • İletişim
  • Çerez Politikası
  • Gizlilik İlkeleri

Sitemizde bulunan yazı , video, fotoğraf ve haberlerin her hakkı saklıdır.
İzinsiz veya kaynak gösterilemeden kullanılamaz.

wordpress tema satın al