A1 Capital'in raporuna göre BIST100 Endeksi geçen haftanın son işlem gününe 29,40 puan artışla 11077 seviyesinden başladı. Gün sonunda da yüzde 2,23 ve haftalık bazda yüzde 8,89 değer kazanımı ile 11294 seviyesinden kapanış gerçekleştirdi.
Endekste, gün içinde 11040-11297 bandında hareket gözlendiği belirtilen raporda şunlar kaydedildi:
"Borsa İstanbul, 171,4 Milyar TL işlem hacmi ile günü noktaladı. 77 şirket günü pozitif olarak sonlandırırken, 22
şirket negatif olarak kapattı.
En çok artan sektör endeksi sırasıyla; “Teknoloji, Metal- Ana ve Bankacılık”, en çok düşen sektör endeksi ise;
“Finansal Kiralama-Faktoring, Spor ve Sigortacılık” oldu.
Endekse puan bazında en yüksek pozitif etki; Aselsan, Bim Mağazaları ve Ereğli Demir Çelik hisselerinden, en
yüksek negatif etki ise Destek Faktoring, Pasifik Eurasia Lojistik ve Ral Yatırım hisselerinden geldi.
Teknik göstergelere baktığımızda kısa vadeli göstergenin yanında orta vadeli MACD de dipten dönüş alınmasıyla beraber AL sinyali ürettiğini gözlemliyoruz. Artan işlem hacmiyle birlikte, günün en yüksek seviyelerine yakın kapanış yapması da yukarı yönlü hareketi destekledi.
Hafta başlangıcında yeni güne tepki alımları ile başlaması ve gün boyunca alımlarını koruması halinde ilk etapta
11350 seviyesinin üzerinde kalıcılık sağlaması önem taşıyor. Bu seviyenin üzerine yerleşmesi halinde, yükseliş hareketi 11519’a doğru daha da ivme kazanabilir.
Olası geri çekilmelerin oluşumu halinde 11252 seviyesi kısa vadede kritik bir destek noktası olarak öne çıkıyor.
11252’nin altına sarkması durumunda, satış baskısının artmasıyla birlikte 11090 ve 10926 seviyeleri bir sonraki
destek bölgeleri olarak izlenebilir."
Hibya Haber Ajansı