G-H30KHRE49T
Ana Sayfa Arama Galeri Video Yazarlar
Üyelik
Üye Girişi
Yayın/Gazete
Yayınlar
Kategoriler
Servisler
Nöbetçi Eczaneler Sayfası Nöbetçi Eczaneler Hava Durumu Namaz Vakitleri Puan Durumu
WhatsApp
Sosyal Medya
Uygulamamızı İndir

Zelenski: PURL girişimi, Ukrayna’ya acil savunma desteği sağlıyor

Ukrayna Devlet Başkanı Volodimir Zelenski, PURL girişimine ilişkin açıklamasında, “PURL

Ukrayna Devlet Başkanı Volodimir Zelenski, PURL girişimine ilişkin açıklamasında, “PURL girişimi, müttefik desteğini Ukrayna için somut yeteneklere dönüştüren yüksek değerli bir NATO mekanizmasıdır. Patriotlar ve diğer kritik Amerikan ekipmanları gibi daha fazla hayat kurtarmak için acilen ihtiyaç duyduğumuz savunma silahlarını tedarik etmemizi sağlar ve şimdiden gerçek sonuçlar vermektedir” dedi.

Zelenski, Ağustos ayından bu yana ortak ülkelerin çeşitli Amerikan silah paketlerini finanse ettiğini belirterek, Hollanda’nın 578 milyon dolarlık 1. paketi, Danimarka, Norveç ve İsveç’in 495 milyon dolarlık 2. paketi, Almanya’nın 500 milyon dolarlık 3. paketi ve Kanada’nın 500 milyon dolarlık 4. paketi desteklediğini aktardı. Zelenski, 5. ve 6. paketlerin Amerikan tarafıyla koordinasyon aşamasında olduğunu, Belçika, Litvanya, Letonya, Estonya, İzlanda ve Lüksemburg’un 5. pakete katkıda bulunmaya hazır olduklarını bildirdi.

Zelenski, girişimin potansiyelini tam olarak hayata geçirmek için aylık 1 milyar dolarlık yatırım hedeflediklerini belirterek, “Bu önemli katkılarından dolayı tüm ortaklarımıza minnettarız. Birlikte savunmamızı güçlendiriyor, adil ve kalıcı bir barışa daha da yakınlaşıyoruz” ifadelerine yer verdi.

Hibya Haber Ajansı