G-H30KHRE49T
Ana Sayfa Arama Galeri Video Yazarlar
Üyelik
Üye Girişi
Yayın/Gazete
Yayınlar
Kategoriler
Servisler
Nöbetçi Eczaneler Sayfası Nöbetçi Eczaneler Hava Durumu Namaz Vakitleri Puan Durumu
WhatsApp
Sosyal Medya
Uygulamamızı İndir

Zelenski: Önemli olan Avrupa, Ukrayna ve ABD arasındaki birliktir

Ukrayna Devlet Başkanı Zelenski, açıklamasında birlik vurgusu yaparak, “Bugün önemli

Ukrayna Devlet Başkanı Zelenski, açıklamasında birlik vurgusu yaparak, “Bugün önemli olan, Avrupa ile Ukrayna arasındaki birlik ve Avrupa, Ukrayna ve Amerika Birleşik Devletleri arasındaki birliktir” dedi. 

Zelenski, toplantıyı organize eden yetkililere teşekkür ederek "Birleşik Krallık Başbakanı Keir Starmer, Fransa Cumhurbaşkanı Emmanuel Macron ve Almanya Başbakanı Friedrich Merz’e barışa ulaşma yolundaki kişisel katkıları için minnettarım" diye konuştu.

Zelenski, Amerika Birleşik Devletleri (ABD) ile yürütülen görüşmelere ilişkin olarak, “Bugün, Amerikan tarafıyla ortak diplomatik çalışmalarımız hakkında detaylı bir görüşme gerçekleştirdik, güvenlik garantilerinin ve yeniden yapılanmanın önemi konusunda ortak bir tutum belirledik ve sonraki adımlar konusunda mutabakata vardık” ifadelerini kullandı. 

Savunma desteğine yönelik konuşan Zelenski, açıklamasında “Ukrayna’ya daha fazla savunma desteği konusunda ayrı bir görüşme gerçekleştirdik” ifadelerine yer verdi.

Açıklamasını teşekkürle tamamlayan Zelenski, “Liderlere, halkımızla birlikte olma ve barışı yakınlaştırma yolunda bize yardımcı olma istekleri için minnettarım” dedi.

Hibya Haber Ajansı