CMG'nin haberine göre Çin’in Xinjiang Uygur Özerk Bölgesi’nin merkezi Urumçi kentinden Paris ve Madrid’e yük taşınan kargo uçağı seferleri bugün resmen başladı. Fransız CMA CGM Air Cargo’ya ait bir kargo uçağı, bu sabah Urumçi’deki Tianshan Uluslararası Havalimanı'ndan kalkarak, Urumçi’den Paris’e ve Madrid’e giden kargo uçağı seferlerini başlattı.
Söz konusu seferler kapsamında haftada 5 uçuş gerçekleştirilerek, yılda 15 bin tondan fazla yük taşınacağı bilgisi verildi.
CMG'nin haberinde Urumçi’ye gelen kargoların ağırlıklı olarak Fransız taze deniz ürünleri, İspanyol İber jambonu ve lüks ürünler gibi yüksek katma değerli mallardan, Urumçi’den giden kargoların ise ağırlıklı olarak sınır ötesi e-ticaret paketlerinden oluşacağı belirtildi.
Urumçi Sınır Denetim İstasyonu tarafından açıklanan verilere göre, 25 Temmuz itibarıyla bu yıl Urumçi Tianshan Uluslararası Havalimanı'nda taşınan toplam uluslararası kargo ve posta miktarı geçen yılın aynı dönemine göre yaklaşık dört kat artarak 55 bin tona ulaştı.
Urumçi Tianshan Uluslararası Havalimanı’nın Orta Asya, Batı Asya, Avrupa ve Afrika'daki 20 ülkeyi kapsayan uluslararası kargo hatlarına hizmet verdiği kaydedildi.
Hibya Haber Ajansı