Macaristan Dışişleri ve Ticaret Bakanı Szijjarto, Brüksel’in, Ukrayna’ya yaklaşık 115 milyar avrosu silahlanmaya ayrılmak üzere ilave 210 milyar avro tutarında yeni bir kaynak aktarmayı planladığını ifade etti.
Avrupa Birliği’nin, bu paketi dondurulmuş Rus varlıkları üzerinden finanse etmeyi öngörerek kendi kurallarını hiçe saydığını belirten Szijjarto, “Bu adım, son üç yılda görülmemiş düzeyde bir tırmanma riskini beraberinde getirecektir.” dedi.
Szijjarto, Rus varlıklarının dondurulması dahi başlı başına son derece ciddi bir adım olduğuna dikkati çekerek, şunları dile getirdi:
“Bu varlıkların fiilen kullanılması ise bunun çok daha ötesine geçmektedir. Bu, emsalsiz ölçekte bir savaş kışkırtmasıdır. Bu nedenle, bugün gerçekleştirilecek Dışişleri Konseyi toplantısında, Macaristan açısından daha fazla tırmanma riskinin kabul edilemez olduğunu açıkça ifade edeceğim. Zira Avrupa ile Rusya arasında bir savaşın patlak vermesi halinde, Avrupa bunun altından kalkamaz.”
Hibya Haber Ajansı

