Ana Sayfa Arama Galeri Video Yazarlar
Üyelik
Üye Girişi
Yayın/Gazete
Yayınlar
Kategoriler
Servisler
Nöbetçi Eczaneler Sayfası Nöbetçi Eczaneler Hava Durumu Namaz Vakitleri Puan Durumu
WhatsApp
Sosyal Medya
Uygulamamızı İndir

Şanlıurfa’da sürdürülebilir tarım protokolü hayata geçirildi

Şanlıurfa Valiliğinin koordinasyonunda, GAP Bölge Kalkınma İdaresi ve Migros iş

Şanlıurfa Valiliğinin koordinasyonunda, GAP Bölge Kalkınma İdaresi ve Migros iş birliği protokolü imzaladı. Protokol ile, bölgesel kalkınma, sürdürülebilir tarım ve özellikle kadın kooperatiflerinin güçlendirilmesi, coğrafi işaretli ürünler başta olmak üzere Şanlıurfa’da yetiştirilen tarım üretiminin çeşitlendirilmesi, iyi tarım uygulamalarının yaygınlaştırılması ve yerel üreticilere alım garantisi veren Migros sayesinde ürünlerin Türkiye çapında tüketicilere ulaştırılması sağlanacak. 

Valilik, üretimin hedeflenen kalite ve miktarda gerçekleşmesi için yerel kurumlarla koordinasyonu yürütecek. GAP İdaresi üretici ve kooperatiflerin proje fırsatlarından faydalanmasını sağlayacak.  İl Tarım ve Orman Müdürlüğü, özellikle kadın kooperatiflerine yönelik İyi Tarım ve Organik Tarım eğitimleri verecek, üretim süreçlerinde rehberlik sunacak. ZZEF A.Ş. ve Gürata A.Ş. de sürece operasyonel ve lojistik destek sunacak. Migros ise, üretimin kalite kriterlerini karşılaması yönünde destek vererek, alım garantisi sağlayacak ve ürünleri Türkiye’nin 81 ilinde bulunan mağazaları ve online kanalları ile tüketicilere ulaştıracak.

Şanlıurfa Valisi Hasan Şıldak, söz konusu iş birliği hakkında şu değerlendirmeleri yaptı:

“Şanlıurfa'da kamu kurumları ve özel sektör tarafından üretilen tarımsal ürünlerin çeşitlendirilmesi, katma değerinin artırılması ve pazarlanmasına yönelik olarak Valiliğimizin koordinasyonunda GAP İdaresi Başkanlığımız ile Migros Ticaret A.Ş. arasında imzalanan bu iş birliği protokolü ile bölgesel kalkınmaya katkı sağlanması, yerel üreticilerin desteklenmesi ve sürdürülebilir tarımsal üretimin teşvik edilmesini hedefliyoruz."

GAP Bölge Kalkınma İdaresi Başkanı Hasan Maral ise “Şanlıurfa'da başlattığımız bu çalışmanın kısa sürede bölgesel ölçekte uygulanacağına inanıyorum. Bu iş birliği üreticilerimizin, birliklerimizin ve kooperatiflerimizin motivasyonunu yükseltecek, yerel ürünlerin çeşitliliğini artıracak ve bölgemizde sözleşmeli üretim modelinin yaygınlaşmasını sağlayacak." ifadelerini kullandı. 

Migros Grubu Pazarlama İcra Kurulu Üyesi Ekmel Baydur da şunları aktardı:

“Yerel üretim, milli ekonominin kaldıracı. Bu sebeple iyi tarım uygulamalarını teşvik ederek tarımın sürdürülebilirliğine katkıda bulunuyor, üreticilerimize alım garantisi, eğitim, lojistik, kalite, gıda güvenliği, pazarlama etiket ve ambalaj destekleri veriyoruz. Türkiye çapında yaptığımız iş birlikleri ile yerel ve coğrafi işaretli ürünlerin 81 ilde bulunan mağazalarımız ve online kanallarımızdan tüketicilerimize ulaşmasını sağlıyoruz."

Hibya Haber Ajansı