Başkan Büyükkılıç, KAYMEK'in 3'üncü kitap okuma yarışması ödül törenine katıldı

Kayseri Büyükşehir Belediye Başkanı Memduh Büyükkılıç, Kayseri Mesleki Eğitim ve Kültür A.Ş. (KAYMEK) tarafından “Kitap Seç, Oku, Yarış, Kazan” sloganıyla 3’üncüsü düzenlenen kitap okuma yarışması ödül törenine katıldı.

Başkan Büyükkılıç, KAYMEK'in 3'üncü kitap okuma yarışması ödül törenine katıldı
18 Aralık 2023 - 11:00

KAYMEK tarafından “Kitap Seç, Oku, Yarış, Kazan” sloganıyla ödüllü kitap okuma yarışması düzenlendi.

Kadir Has Kültür ve Sanat Merkezi‘nde düzenlenen yarışmanın ödül töreninde Büyükşehir Belediye Başkanı Memduh Büyükkılıç’ın yanı sıra daire başkanları ve müdürler ile yarışmanın katılımcısı vatandaşlar yer aldı.

Törende konuşan Başkan Büyükkılıç, gençlere teşekkür ederek, “Bundan sonraki süreçte de başarılar diliyorum. Tabi amacımız okuyan ve okutan olmak ve bu anlamda çalışmalarımızı sürdürmek.” dedi.

Kayseri’nin 5 üniversitesi olan bir şehir olduğuna dikkat çeken Büyükkılıç, “75 bin üniversite öğrencisi olan bir şehir. Üniversite öğrencilerimize burs yardımıyla ve destekleriyle, gerek ulaşım yardımı gerek çamaşır yıkama gibi desteklerle öğrencilerimizin her zaman yanındayız. 350 bin civarında orta öğretimde öğrencisi olan bir şehiriz.” diye konuştu.

Yarışmanın kazananları şu şekilde:

Kahoot sistemi üzerinden dijital olarak yapılan yarışmada Tarık Buğra’nın “Osmancık” isimli kitabı için birinci Ahmed Muhammed Genç, 2’nci Halil İbrahim Atalay, 3’üncü de Sibel Eröz olurken, Muhammed Canpolat, Nagihan Çeri, Esra Acar, Fatma Şimşek ve Semra Yiğit ise mansiyon ödülüne layık görüldü.

Nazan Bekiroğlu’nun “Yûsuf ile Züleyha” isimli kitabı için ise birinci Hatice Çelik, 2’nci Esra Eroğlu, 3’üncü de Hikmet Soymısırlıo olurken, Elvan İnce, Ayşe Yahyalı, Dilek Söylemez, Şerifenur Eren ve Tuğçe Arzik ise mansiyon ödülüne layık görüldü.

Yoğun ilgi gören yarışmada Tarık Buğra’nın “Osmancık” isimli kitabı için 989, Nazan Bekiroğlu’nun “Yûsuf ile Züleyha” isimli kitabı için bin 221 kişi tarafından başvuru yapıldı. Yarışmaya her iki kitap adına toplam 2 bin 210 başvuru alındı.

Hibya Haber Ajansı
Bu haber 76 defa okunmuştur.

YORUMLAR

  • 0 Yorum