Ana Sayfa Arama Galeri Video Yazarlar
Üyelik
Üye Girişi
Yayın/Gazete
Yayınlar
Kategoriler
Servisler
Nöbetçi Eczaneler Sayfası Nöbetçi Eczaneler Hava Durumu Namaz Vakitleri Puan Durumu
WhatsApp
Sosyal Medya
Uygulamamızı İndir

Ordu’da mavi yemiş üretim alanı 176 dekara ulaştı

Ordu Büyükşehir Belediyesi tarafından tarımsal üretimde çeşitliliği artırmak amacıyla başlatılan

Ordu Büyükşehir Belediyesi tarafından tarımsal üretimde çeşitliliği artırmak amacıyla başlatılan mavi yemiş üretimi, il genelinde yaygınlaştırılıyor.

Ordu Beldiyesi tarafından,2020 yılından itibaren üreticilere fidan ve damlama sulama borusu desteği verildi.

Ordu Büyükşehir Belediye Başkanı Dr. Mehmet Hilmi Güler’in göreve başladığı 2019 yılından bu yana uygulanan kırsal kalkınma projeleri kapsamında yürütülen çalışmalarla, mavi yemiş üretim alanının  bu yıl itibarıyla 176 dekara ulaştığı bildirildi.

Mavi yemiş, taze tüketimin yanı sıra meyve işleme sanayisinde de kullanılabilen bir ürün olarak üretim sürecine dahil edildi.

Fındık veriminin düşük olduğu alanlarda alternatif olarak değerlendirilen mavi yemişin , Ordu’da üreticiler tarafından tercih edilmeye başladığı  kaydedildi.

Gürgentepe ilçesinde Büyükşehir Belediyesi desteğiyle mavi yemiş bahçesi kuran üreticilerden Adem Polat ve Murat Polat, ''  Bahçelerimiz  her geçen gün büyüyor. Ürün kalitesinin ve üretim miktarının  bizleri  mutlu ediyor.Bu yılki ürünü 500 TL’den sattık  ve herhangi bir pazar sorunu yaşamadık Büyükşehir Belediyesinin destekleri çok önemlikatkılarından dolayı Belediye Başkanımız Mehmet Hilmi Güler’e teşekkür ediyoruz.''

Ordu Büyükşehir Belediyesi, alternatif tarım ürünleriyle ilgili çalışmaların farklı bölgelerde sürdüğünü bildirdi.

Hibya Haber Ajansı