Philip Morris Türkiye başarılı girişimleri desteklemeye devam ediyor

Dijital dönüşüm yolculuğunda bugüne kadar birçok yerli start-up ile iş birliği gerçekleştiren Philip Morris Türkiye, Viveka ile birlikte Futuremark 2023 start-up yarışması düzenledi.

Philip Morris Türkiye başarılı girişimleri desteklemeye devam ediyor
18 Aralık 2023 - 11:20

Tarladan bayiye tedarik zincirinin tamamında 2016 yılından bu yana dijital dönüşüm çalışmalarını sürdüren Philip Morris Türkiye’nin girişimcilik ekosistemine katkıları aralıksız devam ediyor. Bugüne kadar birçok yerli start-up ile iş birliği gerçekleştiren Philip Morris Türkiye, bu alanda önemli bir adım daha atarak girişim ekosisteminin önde gelen kuluçka merkezlerinden Viveka ile birlikte Futuremark 2023 start-up yarışmasını düzenledi.

Dünyanın en kapsamlı dijital dönüşüm ve yetkinlik geliştirme merkezlerinden MEXT Teknoloji Merkezi’nde 15 Aralık’ta düzenlenen yarışmanın odak noktaları ‘üretim teknolojileri’, ‘sürdürülebilirlik’ ve ‘ticari operasyonlar’ oldu. Farklı alanlarda faaliyet gösteren girişimlerin yenilikçi çözümlerinin katılımcılarla paylaşıldığı yarışma, girişimcilik ekosisteminin paydaşları tarafından yoğun ilgi ile takip edildi.

Türk start-upları uluslararası arenalara taşımak bir gurur

Philip Morris Türkiye Genel Müdürü Filiz Yavuz Diren, kendi iş modellerinde de start-upların önemli bir yeri olduğunu ifade etti:

“30 yılı aşkın süredir ülkemizde gerçekleştirdiğimiz yaklaşık 1,5 milyar dolar yatırımla üretimde, ticari operasyonlarımızda ve tedarik zincirimizde fark yaratacak sayısız projeye imza attık. İş modelimizi dönüştürürken, birlikte çalıştığımız start-upların bazıları bugün global ölçekte hizmet veriyor.” Futuremark 2023 gibi platformlar vesilesiyle Türk start-upları uluslararası fonlarla bir araya getirmeye devam edeceklerini bildiren Diren sözlerine şöyle devam etti:

“FutureMark 2023 gibi organizasyonlarla, ülkemizden çıkan bu yenilikçi fikirleri geliştiren start-up’ları yatırımcılarla buluşturmaktan gurur duyuyoruz”.

Philip Morris International 350 milyon dolarlık fonla girişimleri destekliyor

Philip Morris International tüm dünyada şirketin dönüşümüne katkı sağlayabilecek start-uplara yatırım yapmak için 350 milyon dolar tutarında büyüklüğe sahip ‘PM Equity Partner’ (PMEP) fonunu oluşturdu. Oluşturulan fon ile bugüne kadar çok sayıda projenin hayata geçirildiğini aktaran PMEP Yatırımlardan Sorumlu Direktörü Dean Haworth, “2022 yılında Orta Doğu ve Kuzey Afrika bölgesinde yapılan yatırımlara liderlik eden Türkiye girişim ekosistemini yakından takip ediyor, Türkiye’yi bir yenilik ve teknoloji merkezi olarak görüyoruz. FutureMark 2023 gibi organizasyonlarla Türkiye merkezli girişimlerle dinamik bir etkileşimi sürdürmekten çok memnunuz” dedi.

’Efe Erdem: “Türkiye girişim ekosistemi globale göre daha istikrarlı büyüdü”

FutureMark 2023’e ev sahipliği yapan MEXT Teknoloji Merkezi Yönetici Direktörü Efe Erdem:

Küresel start - up ekosistemi pandemi ve ekonomik zorluklar nedeni ile 2020 yılından beri dalgalı bir büyüme göstermesine rağmen, ülkemizde aynı dönemde istikrarlı bir artış gözlemledik. Yatırımların yüzde 30'dan fazlasında yer alan CVC (Kurumsal Girişim Sermayesi)’lerin piyasada güçlü varlığı, gelen AR&GE teşvikleri ile GSYFlerin sektörü desteklemesi ve Turcorn programı gibi yerli girişimlerin büyümesini hızlandıran girişimler bu büyümenin devamlılığını da sağlamakta. Özellikle oyun ve fintech gibi başı çeken alanlarda 300’den fazla şirkete yatırım yapıldı. Önümüzdeki dönemde iklim teknolojileri ve deep tech öne çıkacak. Philip Morris Türkiye'nin bugün olduğu gibi üretim teknolojileri, sürdürülebilirlik teknolojileri ve ticari operasyonlarda yenilikçi çözümlere sahip girişimleri destekleyip süreçlerine entegre etmeleri, yatırım opsiyonlarını değerlendirmesi çok kıymetli.”

Birinciliği elde eden Pivony ile müşteri yorumları analizi otomatikleşiyor

Philip Morris Türkiye ve Viveka tarafından düzenlenen Futuremark 2023 start-up yarışmasına 60’tan fazla girişim başvuru yaptı. Başvuruda bulunan girişimlerin yarısının sürdürülebilirlik alanında çözümler geliştirmeleri dikkat çekti.

Yarışmada birinci olan Pivony, sürekli değişen müşteri beklentilerinin sadece birkaç tıklamayla anlaşılmasını sağlayan tüketici zekası platformu sunuyor. İkinciliği, endüstriyel uygulamalara yönelik olarak nesnelerin interneti tabanlı sızıntı testi çözümüyle Adlema, üçüncülüğü ise şirketlerin maliyetlerini azaltarak, ekip, ekipman ve enerji verimliğini artıran bulut tabanlı önleyici bakım, enerji ve varlık yönetim çözümü ile WorkyBe aldı. Derece alan girişimciler elde edecekleri maddi desteğin yanı sıra, Philip Morris International’ın İsviçre, Lozan’daki merkezinde destek ve iş birliği programlarına katılabilecek.

Hibya Haber Ajansı
Bu haber 75 defa okunmuştur.

YORUMLAR

  • 0 Yorum