G-H30KHRE49T
Ana Sayfa Arama Galeri Video Yazarlar
Üyelik
Üye Girişi
Yayın/Gazete
Yayınlar
Kategoriler
Servisler
Nöbetçi Eczaneler Sayfası Nöbetçi Eczaneler Hava Durumu Namaz Vakitleri Puan Durumu
WhatsApp
Sosyal Medya
Uygulamamızı İndir

Meloni, Filistin Devlet Başkanı Abbas ile bir araya geldi

İtalya Başbakanı Giorgia Meloni, Filistin Devlet Başkanı Mahmud Abbas ile

İtalya Başbakanı Giorgia Meloni, Filistin Devlet Başkanı Mahmud Abbas ile bir araya geldi. Meloni, görüşmede ateşkesin güçlendirilmesi ve Gazze'nin istikrara kavuşturulması ve yeniden inşasına başlanması, ayrıca Başkan Donald Trump'ın Barış Planı'nın tam olarak uygulanması için hızla ilerlenmesi gerektiğini yinelediğini belirtti. 

Meloni, açıklamasında şu ifadeleri kullandı:

"Ayrıca İtalya'nın hem sivil halka yönelik insani yardımlara (''Gazze İçin Gıda'' girişimi, tıbbi tahliyeler ve 'üniversite koridoru'' aracılığıyla) hem de polis eğitimine ve Filistin Yönetimi'nin reform sürecine olan güçlü ve devam eden bağlılığını vurgulamak istedim.

Sonuç olarak, iki devletli vizyon temelinde kalıcı bir siyasi çözüme doğru çalışmanın gerekliliğini yinelerken, İtalyan Hükümeti'nin, Filistin Yönetimi'nin de belirttiği öncelikler temelinde, Mısır'ın düzenlemeyi planladığı Gazze Konferansı'na sunulmak üzere bir insani yardım ve yeniden inşa paketi üzerinde çalıştığını teyit ettim."

Hibya Haber Ajansı