Xi Jinping'den Kuveyt Emiri Şeyh Nevvaf'ın ölümü nedeniyle başsağlığı mesajı

Çin Cumhurbaşkanı Xi Jinping, Kuveyt Emiri Şeyh Nevvaf el-Ahmed el-Cabir es-Sabah'ın ölümü nedeniyle yeni Kuveyt Emiri Şeyh Meşal el-Ahmed el-Cabir es-Sabah’a bugün bir başsağlığı mesajı gönderdi.

Xi Jinping'den Kuveyt Emiri Şeyh Nevvaf'ın ölümü nedeniyle başsağlığı mesajı
17 Aralık 2023 - 15:35

Çin Cumhurbaşkanı Xi Jinping, Kuveyt Emiri Şeyh Nevvaf el-Ahmed el-Cabir es-Sabah'ın ölümü nedeniyle yeni Kuveyt Emiri Şeyh Meşal el-Ahmed el-Cabir es-Sabah’a bugün bir başsağlığı mesajı gönderdi.

Xi Jinping, mesajında Kuveyt Emiri Şeyh Nevvaf’ın ölümünden derin üzüntü duyduklarını belirterek, Çin hükümeti, Çin halkı ve şahsı adına Şeyh Nevvaf’ın ailesine ve Kuveyt halkına taziye dileklerini iletti.

Xi Jinping, Kuveyt halkı tarafından sayılan ve sevilen Emir Şeyh Nevvaf’ın Çin ve Kuveyt arasındaki ilişkilerin gelişmesine olumlu katkılarda bulunduğuna dikkat çekti. Xi, Emir Şeyh Nevvaf’ın vefatının Kuveyt halkı için büyük bir kayıp olduğunu, Çin halkının iyi bir dostunu yitirdiğini ifade etti.

Çin hükümeti ve halkının Çin-Kuveyt dostluğuna büyük önem verdiğini belirten Cumhurbaşkanı Xi Jinping, iki ülke arasındaki stratejik ortaklığın gösterilen ortak çabalarla pekiştirilmeye ve geliştirilmeye devam edeceğini kaydetti.

Diğer yandan, Çin Başbakanı Li Qiang da Kuveyt Başbakanı Ahmed Nevvaf el-Ahmed es-Sabah’a bir başsağlığı mesajı gönderdi.

Hibya Haber Ajansı
Bu haber 58 defa okunmuştur.

YORUMLAR

  • 0 Yorum