Eskişehir Büyükşehir Belediyesi'nin üreticiye destek olmak amacıyla başlattığı çalışmalar meyvelerini vermeye devam ediyor. Park ve Bahçeler Daire Başkanlığı’na bağlı faaliyet gösteren Tohum Merkezi’nde, Türkiye'nin dört bir yanından toplanan yerel tohumları çoğaltarak hem biyoçeşitliliği koruyor hem de bu tohumlardan elde edilen mahsullerle sağlıklı ve doğal ürünler üretiyor.
Proje kapsamında bu sezonun ilk domates hasadı gerçekleştirildi. Hasat edilen yerel domateslerin bir kısmı, gelecek nesiller için tohumluk olarak ayrıldıktan sonra, kalan mahsuller geleneksel yöntemlerle işlenerek katkısız domates sosuna dönüştürüldü. Büyük kazanlarda, açık ateşte kaynatılan soslar, doğal ve ev yapımı lezzetiyle dikkat çekiyor.
Eskişehir Büyükşehir Belediyesi Tohum Merkezi Sorumlusu Sena Karatepe, merkezde domates, biber, kavun ve karpuz gibi 46 çeşit yerel türün tohumunun üretimini yaptıklarını belirtti. Karatepe, “Mahsullerimizden tohum ayıklama sonrası elde ettiğimiz ürünleri, domates sosu, pul biber, turşu, reçel ve sirke gibi lezzetlere dönüştürerek hem israfın önüne geçiyor hem de vatandaşlarımıza güvenilir gıdalar sunuyoruz.” dedi.
Vatandaşlar, katkısız ve doğal lezzeti için belediye üretimi ürünleri tercih ettiklerini dile getirerek, yapılan hizmetlerden dolayı Eskişehir Büyükşehir Belediyesi'ne teşekkürlerini iletti.
Hibya Haber Ajansı