Eğitim destekli istihdam İstanbulluyu iş sahibi yaptı

İstanbul Büyükşehir Belediyesi’nin (İBB) yeni vizyonuyla yoluna devam eden ve bu doğrultuda mesleki eğitimlere ağırlık veren Enstitü İstanbul İSMEK, iş arayan İstanbulluya özel sektörde iş buldu.

Eğitim destekli istihdam İstanbulluyu iş sahibi yaptı
Editör: admin
16 Aralık 2023 - 16:05

İstanbul Büyükşehir Belediyesi’nin (İBB) yeni vizyonuyla yoluna devam eden ve bu doğrultuda mesleki eğitimlere ağırlık veren Enstitü İstanbul İSMEK, Bölgesel İstihdam Ofisi (BİO) iş birliği ile istihdam odaklı yeni projelere imza atıyor.

Yüzlerce İstanbullu ‘’Hasta Kabul Görevlisi’’, “Toplu Yapı Tesis Yönetimi” ve “Tesis işletmeleri Yöneticiliği”, ‘’Eczane Destek Personeli’’, ‘’Teknik Servis elemanı’’ “Protez tırnak uzmanı” “Tekstil Makineleri Operatörü” ve “Pastacı Çırağı” gibi rağbet gören mesleki alanlara yerleştirilerek iş gücü sağlandı. İstihdam destekli eğitim programlarından toplam 542 katılımcı sertifika almaya hak kazanırken, 141 katılımcının istihdamı gerçekleşti.

Enstitü İstanbul İSMEK ve BİO’ların geliştirdiği ve sektör temsilcilerinin de dahil olduğu istihdam projeleri ile İstanbulluların iş gücüne katılmalarına destek veriliyor. Türkiye Ayakkabı Sektörü Araştırma Geliştirme ve Eğitim Vakfı (TASEV) ve Bölgesel İstihdam Ofisleri iş birliği ile gerçekleştirilen istihdam hedefli yeni mesleki eğitim programı olan “Saya Ustası Yetiştirme” programı ile toplam 22 başvuru alındı.

Hibya Haber Ajansı
Bu haber 60 defa okunmuştur.

YORUMLAR

  • 0 Yorum