Başkan Yavaş, Ideathon'da gençlerle bir araya geldi

Ankara Büyükşehir Belediye Başkanı Mansur Yavaş, Ankara Teknoloji Köprüsü Kuluçka Merkezi’nde “Yarınlar İçin Oyunda Mısınız?” sloganıyla düzenlenen Ideathon’da gençlerle bir araya geldi.

Başkan Yavaş, Ideathon'da gençlerle bir araya geldi
18 Aralık 2023 - 13:40

Ankara Büyükşehir Belediyesi, Bilkent Cyberpark, Beştepe Koleji ile Keçi Games iş birliğiyle gerçekleştirilen ve 2 gün süren oyun geliştirme Ideathon’un da dereceye giren takımlara ödüllerini Mansur Yavaş verdi.

Başkan Yavaş: “Bizler görevde olduğumuz sürece bilişim konusunda her türlü desteği sunmaya hazırız”

Ankara Büyükşehir Belediyesi olarak Başkentli gençlerin bilişim alanında kendilerini geliştirmelerini sağlamak amacıyla destek olmaya devam edeceklerini söyleyen Mansur Yavaş, “Geleceğin bilişimde olduğunu biliyorum. Ben Ankara’nın geleceğini de, Türkiye’nin geleceğini de bilişimde görüyorum. Ankara’nın toplam ihracat hacmi veya Türkiye’nin toplam ihracat hacmini düşünün. Bu teknoloji merkezlerini de bu amaçla açtık, bunlar sizler için. Bizler görevde olduğumuz sürece bu konularda her türlü desteği sunmaya hazırız.” diye konuştu.

Ankara Teknoloji Köprüsü Kuluçka Merkezi ev sahipliğinde, Beştepe Koleji'nin öncülüğünde gerçekleştirilen etkinliğe 13-18 yaş aralığındaki lise öğrencileri katıldı.

Mentor desteği de alan ve sunumlarla bilgilendirilen gençler, şehir enerji sistemi temalı oyunlar tasarlamak için yeteneklerini sergiledi. Geleceğin oyunlarını şekillendirmek için bir araya gelen katılımcılar, ekipler halinde çalışarak kendi oyun projelerini geliştirme fırsatı buldu.

Organizasyon komitesi, genç yeteneklerin özgün ve yaratıcı projelerini değerlendirdi ve 3 takım dereceye girdi. Takımlar, katılım belgesi, sponsor paketleri ve eğitimler ile ödüllendirildi.

Hibya Haber Ajansı
Bu haber 61 defa okunmuştur.

YORUMLAR

  • 0 Yorum