G-H30KHRE49T
Ana Sayfa Arama Galeri Video Yazarlar
Üyelik
Üye Girişi
Yayın/Gazete
Yayınlar
Kategoriler
Servisler
Nöbetçi Eczaneler Sayfası Nöbetçi Eczaneler Hava Durumu Namaz Vakitleri Puan Durumu
WhatsApp
Sosyal Medya
Uygulamamızı İndir

Eskişehir’in imar ve kentsel dönüşüm vizyonu masaya yatırıldı

Taşbaşı Kültür Merkezi Kırmızı Salon’da gerçekleştirilen konferansta, kentin imar planları,

Taşbaşı Kültür Merkezi Kırmızı Salon’da gerçekleştirilen konferansta, kentin imar planları, kentsel dönüşüm projeleri ve gayrimenkul piyasasını doğrudan etkileyen birçok konu ele alındı.

Konferansta konuşan başkanlar, mevcut imar durumu, yeni projeler, dönüşüm alanları ve sektörü ilgilendiren belediye politikaları hakkında açıklamalarda bulundu.

3 belediyenin ortak hareket ederek planları tamamlandığını ifade eden Eskişehir Büyükşehir Belediye Başkanı Ayşe Ünlüce şunları aktardı:

“Biliyorsunuz, 25 binlik plan yapmak çok uzun bir yolculuk. Hepsini de yapmıştık ama geldiğimiz noktada artık 25 binlik bir planımız yok. O yüzden 5 binlikler ve binlikler üzerinden ve yeni imara açılacak, yeni planlama yapılacak yerlerle ilgili bugün daha çok konuşacağız sizlerle. Şehirde mevcut 5 binlik ve binliklerimiz var. Yanlış hatırlamıyorsam 2001–2002 yıllarında en son bir revizyon yapılmıştı. Uzun yıllar revizyon yapılmadığı için biz üç belediye bir araya geldik. Revizyon yapmak da zordur, çünkü tekrar yeni dava süreçleri başlar.

Bir de revizyon yapılırken şaibe çoktur biliyorsunuz. Çok dedikodusu çıkar: ‘Onun yerine şu verilmiş, bunun yerine bu verilmiş’ gibi. Ben burada üç belediyeyi takdir etmek ve teşekkür etmek istiyorum.   Hakikaten hiç şaibeye yol açmayan, şehrin ihtiyaçlarını gözeten ve tertemiz bürokratların çalıştığı bir revizyon yapıldı. Şehrin çok önemli bir sorunu çözüldü aslında. Hem beş binlikler bitti, kesinleşti. Şu anda binliklerde etap etap geliyor. Büyük bir bölümü yapıldı. Gelenleri de bitirdiğimiz zaman şehirde önemli bir eksikliği tamamlamış olacağız.”

Hibya Haber Ajansı