Ana Sayfa Arama Galeri Video Yazarlar
Üyelik
Üye Girişi
Yayın/Gazete
Yayınlar
Kategoriler
Servisler
Nöbetçi Eczaneler Sayfası Nöbetçi Eczaneler Hava Durumu Namaz Vakitleri Puan Durumu
WhatsApp
Sosyal Medya
Uygulamamızı İndir

ERR: NATO, Estonya’ya bir Alman-Hollanda müttefik kuvvetleri birliği konuşlandırabilir

Savunma Bakanlığı açıklamasında "Senaryo olumlu olursa, Pärnu şehri birliğin üssü

Savunma Bakanlığı açıklamasında "Senaryo olumlu olursa, Pärnu şehri birliğin üssü haline gelecektir. Nihai kararın bir yıl içinde verilmesi bekleniyor." denildi.

Estonya'da müttefik birliklerinin konuşlandırılması, karargah binaları, teknik tesisler ve gerekli iletişim sistemleri de dahil olmak üzere 100-200 kişilik bir altyapının oluşturulmasını gerektiriyor. Makalede, ülkenin Savunma Bakanlığı'nın bunun için 17 milyon avro ayırmayı planladığı belirtiliyor.

ERR, Savunma Bakanı Hanno Pevkur'un "Bu, yalnızca komuta görevlerini yerine getiren müttefiklerimizi değil, aynı zamanda acemi erler de dahil olmak üzere Estonya askerlerini de etkileyecek. Bu, Savunma Kuvvetleri için stratejik açıdan önemli bir adım." ifadelerini kullandığını aktardı.

Hibya Haber Ajansı