Küçükçekmece Belediyesi'nden vatandaşlara sosyal ve ekonomik destek

Küçükçekmece Belediyesi, dar gelirli ve dezavantajlı vatandaşlara yönelik sosyal yardım hizmetlerini sürdürüyor.

Küçükçekmece Belediyesi'nden vatandaşlara sosyal ve ekonomik destek
18 Aralık 2023 - 10:30

4,5 yılda 2 milyon porsiyon sıcak yemek

Küçükçekmece Belediyesi, 4,5 yılda 2 milyon 46 bin 290 porsiyon sıcak yemeği başta yaşlılar olmak üzere ihtiyaç sahiplerine ulaştırdı. 57 bin 397 farklı aileye ise 189 bin 509 adet gıda yardım kolisi ulaştırıldı. Yardıma ihtiyacı olan 392 farklı aileye ise nakdi yardım yapıldı. Dar gelirli vatandaşların kıyafet ihtiyacını da karşılayan Küçükçekmece Belediyesi, 57 bin 293 kişiye, 497 bin 724 parça kıyafet yardımı yaptı.

Halk Market ve Gıda Bankası binlerce kişiye ulaştı

İlçede ihtiyaç sahiplerinin temel gıda ve hijyen ihtiyaçlarını karşılamak amacıyla hayata geçirilen ‘Halk Market’ projesini 3.’sünü Fevzi Çakmak ve Mehmet Akif Mahallelerinin ardından İstasyon Mahallesi’ne kazandıran Küçükçekmece Belediyesi, 6 bin 17 farklı aileye halk market yardımı yaptı. Belediyenin dayanışmayı ve paylaşmayı güçlendirmek için Aralık 2020’de hayata geçirdiği Gıda Bankası’ndan ise 11 bin 154 farklı aileye ise gıda, giysi, temizlik, yakacak ve hijyen ürünleri ulaştırıldı.

Evde bakım, tadilat, tamirat ve öz bakım hizmetleri devam ediyor

Kentte; yaşlı, özel gereksinimli, hasta ve bakıma ihtiyacı olan yurttaşların yaşam kalitesini artırmak için evde bakım hizmeti de sürüyor. Sosyal Yardım İşleri Müdürlüğü bünyesinde hizmet veren ekipler; yaşlı, engelli ve hasta vatandaşların aileye ve başkalarına bağımlılığını azaltmak, kendi evlerinde daha temiz ve sağlıklı yaşamalarını sağlamak amacıyla evlerinin belirli aralıklarla günlük temizliklerini yapıyor. Evlerindeki bakım, onarım, tadilat-tamirat işlerini de gerçekleştiriyor. Ekipler ayrıca engelli, yaşlı vatandaşlar ile yatağından kalkamayan hastaları kendi evinde ziyaret ederek, kuaförlük ve tıraş gibi öz bakımlarını da yapıyor.

Hibya Haber Ajansı
Bu haber 54 defa okunmuştur.

YORUMLAR

  • 0 Yorum