Başkent taksilerinde dijital dönüşüm devam ediyor

Türkiye’de ilk defa hayata Ankara Büyükşehir Belediyesi'nin geçirdiği ‘‘Başkent Taksi Projesi" vatandaşlar ve taksicisi esnafının hayatını kolaylaştıracak dijital dönüşümler içeriyor.

Başkent taksilerinde dijital dönüşüm devam ediyor
18 Aralık 2023 - 11:50

Başkent Taksi Projesi sayesinde taksici esnafı taksimetre güncelleme döneminde oluşan uzun kuyruklardan kurtuluyor, uzaktan güncelleme sistemi ile taksimetrelerini hem daha uygun fiyata güncelliyor hem de müşteri kaybı yaşamamış oluyor.

Uygulamada yer alan  ‘‘Akıllı Durak’’ sistemi ile öncelik durak taksilerine verilirken; yolcu mobil uygulama üzerinden taksi çağırdığında yolcu koltuğuna montajı yapılan bilgilendirme ekranı ile yolcu gideceği güzergahı takip edebiliyor ve farklı ödeme sistemi (NFC, Kredi Kartı, Başkent Kart) ile ödemesini yapabiliyor.

Çoklu dil seçeneği ile yabancı yolcularla kolayca iletişim kuruluyor

Günlük, haftalık ve aylık rapor ile aylık cironun hesaplanabileceği uygulamada, Çağrı Merkezi Sistemi’nde yer alan çoklu dil desteği ile yabancı müşterilerle kolayca iletişim kurulabiliyor.

Araç Takip Sistemi’nden taksiler 7/24 izlenebiliyor ve böylece taksiciler ile yolcuların güvenliği sağlanıyor. Sistem sayesinde taksiciler hasılatlarını takip edebiliyor ve anlaşmalı benzin istasyonlarından indirimli akaryakıt imkanından faydalanabiliyor.

Hibya Haber Ajansı
Bu haber 56 defa okunmuştur.

YORUMLAR

  • 0 Yorum