BİST100 endeksi

BİST100 endeksinde yatay başlangıç gerçekleşmesini bekliyoruz.

BİST100 endeksi
19 Aralık 2023 - 08:50

BİST100 endeksinde yatay başlangıç gerçekleşmesini bekliyoruz.

BİST100 endeksi haftaya risk iştahı düşük başladı. Endeks haftanın ilk işlem gününü 203 puan düşüşle 7.790 seviyesinden tamamladı. Gün içinde 7.782 – 8.010 seviyeleri aralığında %2,9 volatilitede hareket eden BİST100 endeksi Moody's'in Türkiye'ye ilişkin değerleme yayımlamaması haberi ile baskılandı.

Cumhurbaşkanı Erdoğan, Macaristan Başbakanı Orban’ın davetiyle Budapeşte’ye gitti. AB ile ilişkileri sorunlu olan Türkiye ve Macaristan, imzaladıkları Ortak Siyasi Bildiri ile ilişkilerini 'stratejik ortaklıktan 'geliştirilmiş stratejik ortaklık' düzeyine çıkardılar. İki ülke yetkilileri, savunma sanayi ve nükleer enerji alanında işbirliği anlaşmalarını da imzaladılar. Görüşmenin bir diğer önemi ise, Türkiye – Macaristan Dostluk Anlaşması’nın 100. yılına denk gelmesi.

AB ülkeleri, Rusya'ya yönelik elmas ticareti yasağını da içeren 12. yaptırım paketini kabul etti. Yeni pakete göre, AB, Rusya'dan doğrudan veya dolaylı elmas ithalatı, satın alınması veya transferi yasaklanacak. Rusya'ya ciddi gelir sağlayan pik demir, yüksek manganlı pik, bakır ve alüminyum teller, tüp ve borular da dahil yıllık 2,2 milyar euro değerinde ürüne daha ithalat yasağı getirilecek.

Kaynak İnfo Yatırım

Hibya Haber Ajansı
Bu haber 66 defa okunmuştur.

YORUMLAR

  • 0 Yorum