Kıymetliler Fed haftasını kazançla tamamladı

Altın FED haftasında oldukça hareketli bir haftayı geride bırakırken, 2000 dolar/onsun üzerinde kalıcılık sağlayabildi. 2004 dolar/ons seviyesinden seansa başlayan sarı maden, FED öncesi satış baskısından kaçamayarak 1973 dolar/ons seviyesine kadar geri çekildi ve son bir ayın en düşük seviyesini kaydetmiş oldu.

Kıymetliler Fed haftasını kazançla tamamladı
18 Aralık 2023 - 10:50

Altın FED haftasında oldukça hareketli bir haftayı geride bırakırken, 2000 dolar/onsun üzerinde kalıcılık sağlayabildi. 2004 dolar/ons seviyesinden seansa başlayan sarı maden, FED öncesi satış baskısından kaçamayarak 1973 dolar/ons seviyesine kadar geri çekildi ve son bir ayın en düşük seviyesini kaydetmiş oldu. FED ise beklendiği üzere faizleri sabit tutarken, 2024 yılında da faiz indirimlerini işaret etmesi sonrası piyasalar rahat bir nefes aldı. Karar sonrası başkan yaptığı açıklamada FOMC’nin güvercin tutumunu desteklerken enflasyonun kontrol altına alındığını savundu. Başkanın açıklamaları sonrası 2048 dolar/ons seviyesine kadar uzanarak haftanın en yüksek seviyesini kaydetti. Haftalık kapanışını ise 2019 dolar/onstan yapan sarı maden, yüzde 0,7 kazancı hanesine yazarak haftayı tamamladı.

Gümüş geçtiğimiz hafta altınla benzer şekilde kazançlı bir haftayı geride bırakırken, 23 dolar/onsu yeniden aşmayı başardı. 22,99 dolar/ons seviyesinden haftaya başlayan beyaz maden, 23,84 dolar/ons seviyesinden kapanış yaparak yüzde 3,7 kazançla haftayı tamamladı.

Platin de haftayı kazançla tamamlayan bir diğer kıymetli maden olurken, ağustos ayından bu yana yaptığı en yüksek kapanışı yapmış oldu. 921 dolar/onstan haftaya başlayan platin,945 dolar/onstan kapanış yaparak yüzde 2,5 kazancı hanesine yazdı.

Paladyum geçtiğimiz hafta elde ettiği yüzde 20’nin üzerindeki kazançla bir süredir hareket ettiği aşağı yönlü seyre dur demiş oldu. 946 dolar/ons seviyesinden haftaya başlayan paladyum,1180 dolar/ons seviyesinden kapanış yaparak yüzde 25 gelir elde etmiş oldu.

Ksynak Troy

Hibya Haber Ajansı
Bu haber 58 defa okunmuştur.

YORUMLAR

  • 0 Yorum