G-H30KHRE49T
Ana Sayfa Arama Galeri Video Yazarlar
Üyelik
Üye Girişi
Yayın/Gazete
Yayınlar
Kategoriler
Servisler
Nöbetçi Eczaneler Sayfası Nöbetçi Eczaneler Hava Durumu Namaz Vakitleri Puan Durumu
WhatsApp
Sosyal Medya
Uygulamamızı İndir

Bakan Fidan: Türkiye olarak biz küresel meselelere katkı sağlamayı sürdüreceğiz

Dışişleri Bakanı Hakan Fidan'ın açıklamasından bazı satır başları şu şekilde:

Dışişleri Bakanı Hakan Fidan'ın açıklamasından bazı satır başları şu şekilde:

"Filistin meselesi ve Gazze’deki durum bu genel kurul haftasının en önemli gündem maddesiydi. Türkiye olarak Filistin konulu tüm toplantılara ya öncülük ettik ya koordine ettik ya destek verdik zaten hepsine katıldık ve Filistin davasını en güçlü şekilde savunduk.

Sayın Cumhurbaşkanımız BM Genel Kurulu'nda yaptıkları hitabın çok büyük bir kısmını Filistin konusuna ve Gazze’de yaşanan soykırıma ayırdılar.

BM Genel Kurulu marjında imzaya açılan İnsani Yardım Personelinin Korunması bildirisine taraf olduğumuzu da özellikle belirtmek isterim.

Tabii ki gerek Sayın Cumhurbaşkanımızın gerek benim yaptığımız ikili görüşmelerde de Filistin meselesini sürekli gündeme getirdik.

Genel Kurul sırasında ve hemen öncesinde bazı batılı ülkelerin Filistin Devleti’ni tanıdıklarını ilan etmeleri son derece önemli bir gelişme oldu. Bu sonuç aynı zamanda İslam İşbirliği Teşkilatı Arap Ligi Ortak Temas Grubu olarak yürüttüğümüz çalışmaların somut bir neticesidir. Filistinlilerin haklı davasını her zaman her platformda savunmaya devam edeceğiz.

Sayın Cumhurbaşkanımızın New York’taki programının ardından Washington’a ikili bir ziyaret gerçekleştirmesi içinde bulunduğumuz haftayı daha da önemli hale getirdi. Sayın Cumhurbaşkanımızın ziyaretleri genel itibarıyla son derece dostane, olumlu ve yapıcı geçti.

Sayın Cumhurbaşkanımız, Başkan Trump’ı hem ikili ziyaret için hem de gelecek yıl Ankara’da düzenlenecek NATO zirvesi kapsamında ülkemize davet ettiler. Görüşmede Caatsa yaptırımları gibi ilişkilerimizi daha da güçlendirmemizin önünde engel teşkil eden sorunların çözülmesi gerektiği konusunda mutabakat sağlandı.

Sayın Cumhurbaşkanımız ve Sayın Trump, bölgesel ve küresel meselelerini de ele aldılar. Sayın Cumhurbaşkanımız Filistin konusunu gündeme getirdi. Bizim için önemli olan konuların altını kuvvetli şekilde çizdi.

Bunların başında Gazze’de ateşkesin bir an evvel sağlanması hususu, keza İsrail’in yayılmacı politikalarının bölgede yarattığı risklere ayrıca Sayın Cumhurbaşkanımız dikkat çektiler.

Türkiye olarak biz küresel meselelere katkı sağlamayı sürdüreceğiz."

Hibya Haber Ajansı