Ana Sayfa Arama Galeri Video Yazarlar
Üyelik
Üye Girişi
Yayın/Gazete
Yayınlar
Kategoriler
Servisler
Nöbetçi Eczaneler Sayfası Nöbetçi Eczaneler Hava Durumu Namaz Vakitleri Puan Durumu
WhatsApp
Sosyal Medya
Uygulamamızı İndir

Bakan Bolat: Ekonomide yüz güldüren veriler gelmeye devam ediyor

Ticaret Bakanı Bolat, ekonomide yüz güldüren verilerin gelmeye devam ettiğini

Ticaret Bakanı Bolat, ekonomide yüz güldüren verilerin gelmeye devam ettiğini belirterek, “Cari işlemler açığı haziranda, yıllıklandırılmış olarak, 18,9 milyar dolara geriledi. Geçen yıl bu açık 20,2 milyar dolar idi. Cari işlemler hesabı haziran ayında 2 milyar dolar açık verdi.” dedi.

Altın ve enerji hariç cari işlemler hesabının 2,6 milyar dolar fazla verdiğini ifade eden Bakan Bolat, şunları kaydetti:

“Cari işlemler açığı 2025 yılının ilk 6 ayında 23,1 milyar dolar olarak gerçekleşti. 2025 yılı temmuz ve ağustos aylarında cari işlemler hesabının fazla vermesi ve yıllıklandırılmış son 12 aylık cari işlemler açığında olumlu trendin görüleceğini tahmin ediyoruz. Bu yıl ilk 7 ayın 6’sında mal ihracatının geçen yılın aynı aylarına göre artması ve hizmet ihracatının güçlü şekilde yükselmeye devam etmesi, cari işlemler dengesindeki olumlu tablonun sürmesini sağlamaktadır.”

Bakan Bolat, 2025 haziran ayı itibarıyla yıllıklandırılmış olarak hizmet ihracatının, yüzde 7,1 artışla 117,7 milyar dolara yükseldiğine değinerek, seyahat gelirlerinin yıllıklandırılmış bazda 58,1 milyar dolar, taşımacılık gelirlerinin 40,2 milyar dolar olduğunu bildirdi.

Sonuçta toplam mal ve hizmet ihracatının, 2025 haziran ayı itibarıyla yıllıklandırılmış olarak yüzde 4,3 artışla 384,7 milyar dolara yükseldiğini belirten Bakan Bolat, “Ticaret Bakanlığı olarak, mal ve hizmet ihracatını artırmaya yönelik desteklerimiz ve ithalatı artışını kontrol etmeye yönelik tedbirlerin etkisiyle, 2025 yılında cari işlemler dengesindeki istikrarlı tablo devam etmektedir.” ifadesini kullandı.

Hibya Haber Ajansı