Zelenski: Slovakya ile AB entegrasyonu ve enerji işbirliğini görüştük
Kiev, 18 Haziran (Hibya) - Ukrayna Devlet Başkanı Volodimir Zelenski, Slovakya Başbakanı Robert Fico ile yaptığı görüşmede Avrupa entegrasyonu, enerji işbirliği ve diplomatik çabaları ele aldıklarını açıkladı.
Ukrayna Devlet Başkanı Volodimir Zelenski, Slovakya Başbakanı Robert Fico ile Avrupa entegrasyonu, enerji işbirliği ve G7 Evian Zirvesi’nin sonuçlarını ele aldıklarını açıkladı.
Zelenski, barış için diplomatik çabaların da görüşüldüğünü belirterek, Ukrayna-Slovakya hükümetler arası istişarelerin bir sonraki turunun değerlendirildiğini ifade etti.
Slovakya’nın Ukrayna’nın AB entegrasyonuna verdiği desteğe teşekkür eden Zelenski, müzakere başlıklarının tamamının açılması yönünde ilerleme beklediklerini söyledi.