Trump: Umarım savaşa girmek zorunda kalmayız
Washington, 19 Mayıs (Hibya)- Amerika Birleşik Devletleri (ABD) Başkanı Donald Trump, İran ile yaşanan gerilime değinerek savaşa girmek zorunda kalmamayı umduğunu ancak bir darbe daha indirmek durumunda kalabileceklerini, bu durumun da çok yakında öğrenileceğini dile getirdi.
Amerika Birleşik Devletleri (ABD) Başkanı Donald Trump, bir muhabirin İran'a yönelik operasyon hazırlıklarına dair sorusuna ve iki ülke arasındaki askeri hareketliliğe ilişkin açıklama yaptı.
İran'a yönelik olası askeri adımlara ve belirsizliğe işaret eden Trump, "Umarım savaşa girmek zorunda kalmayız, ama onlara bir darbe daha indirmek zorunda kalabiliriz. Henüz emin değilim. Çok yakında öğreneceksiniz" şeklinde konuştu.
Bir muhabirin "İran'a saldırmaya ne kadar yakındınız?" sorusunu yanıtlayan Başkan Trump, açıklamalarını "Bir saat uzaktaydım. Her şey hazırdı, şu anda gerçekleşiyor olacaktı" sözleriyle noktaladı.