Şimşek: Türkiye ve Almanya daha derin iş birliği için güçlü potansiyele sahip

Hazine ve Maliye Bakanı Mehmet Şimşek, Almanya Federal Ekonomi ve Enerji Bakanı Katherina Reiche ile gerçekleştirdiği görüşmede iki ülke arasındaki ekonomik iş birliğinin geliştirilmesine yönelik değerlendirme yaptı.

Hazine ve Maliye Bakanı Mehmet Şimşek, Türkiye ve Almanya’nın küresel tedarik zincirlerinin yeniden şekillendiği dönemde doğal stratejik ortaklar olarak öne çıktığını belirtti.

İki ülke arasında özellikle savunma sanayii, havacılık, mobilite, enerji ve dijital dönüşüm alanlarında önemli iş birliği fırsatları bulunduğunu ifade eden Şimşek, “Dünya tedarik zincirlerini yeniden şekillendirip riskleri azaltırken, Türkiye ve Almanya daha derin iş birliği için büyük potansiyele sahip doğal stratejik ortaklar” dedi.

Şimşek, üçüncü ülkelerde yürütülebilecek ortak projelerin de ekonomik ilişkileri güçlendirebileceğine işaret ederek, “Savunma ve havacılık, mobilite, enerji ve dijital dönüşüm alanlarında iş birliğimizi genişletmek için muazzam bir alan var. Aynı zamanda her iki ülkenin de güçlü bir varlığa sahip olduğu üçüncü pazarlardaki ortaklıklarımızı güçlendirebiliriz” ifadelerine yer verdi.

Türkiye ile Almanya arasındaki ekonomik bağların daha da güçlendirilmesini hedeflediklerini belirten Şimşek, iki ülke arasındaki iş birliğinin önümüzdeki dönemde daha da genişletilmesini beklediklerini ifade etti.