Şerif: Pakistan, Barakah Nükleer Enerji Santrali'ne yapılan saldırıyı kınıyor

İslamabad, 18 Mayıs (Hibya)- Pakistan Başbakanı Şahbaz Şerif, Birleşik Arap Emirlikleri'ndeki (BAE) Barakah Nükleer Enerji Santrali'ne yönelik düzenlenen insansız hava aracı saldırısına tepki gösterdi.

Pakistan Başbakanı Şahbaz Şerif, gerçekleştirdiği açıklamada BAE'ye yönelik düzenlenen saldırıyı kınayarak bölgesel barış mesajı paylaştı.

BAE ile olan dayanışmayı vurgulayan Şerif, “Pakistan, Birleşik Arap Emirlikleri'ndeki Barakah Nükleer Enerji Santrali'ne yapılan insansız hava aracı saldırısını şiddetle kınıyor. Birleşik Arap Emirlikleri'nin liderliği ve kardeş halkıyla tam dayanışma içindeyiz” ifadelerini kullandı.

Uluslararası yükümlülüklere dikkat çeken Şerif, “Tüm tarafları azami itidal göstermeye ve uluslararası hukuk kapsamındaki yükümlülüklerini yerine getirmeye çağırıyoruz” sözlerini kaydetti.

Çözümün diplomatik yollardan geçtiğini belirten Şerif, “Diyalog ve diplomasi, kalıcı bölgesel barış, istikrar ve gerilimin azaltılmasına yönelik tek geçerli yol olmaya devam etmektedir” açıklamasını yaptı.