Polonya'dan ABD askeri varlığı açıklaması

Varşova, 22 Mayıs (Hibya)-Polonya Cumhuriyeti Ulusal Güvenlik Bürosu (BBN) Başkanı Bartosz Grodecki, Amerika Birleşik Devletleri (ABD)'nin Polonya'daki askeri varlığını güçlendirmesine yönelik kararın iki ülke arasındaki ittifakı pekiştirdiğini söyledi.

Polonya Cumhuriyeti Ulusal Güvenlik Bürosu (BBN) Başkanı Bartosz Grodecki, Amerika Birleşik Devletleri (ABD)’nin Polonya’daki askeri varlığını artırma kararına ilişkin açıklamada bulundu.

Grodecki, kararın Donald Trump yönetiminin ve Karol Nawrocki liderliğinin transatlantik ilişkileri güçlendirmeye yönelik çalışmalarının sonucu olduğunu ifade etti.

Açıklamasında, "Çarşamba günü Savaş Departmanı Politika Müsteşarı Elbridge Colby ile yaptığım görüşme sırasında, ABD güçlerinin Polonya'daki varlığını güçlendirme meselesinin, Polonya ve ittifakımız lehine hızla çözüleceğine dair bilgi aldım. Böyle konulardan sessizce bahsedilir. ABD silahlı kuvvetler kontenjanının artırılması, Polonya için mükemmel bir haber olup, güvenliğimizi güçlendiriyor ve Polonya-Amerikan ittifakının gücünü ve kalıcılığını doğruluyor." ifadelerini kullandı.