Özdağ: Bugün yaşananlar YSK'nın anayasal yetkilerine karşı da bir darbe girişimidir
Zafer Partisi Genel Başkanı Ümit Özdağ, Cumhuriyet Halk Partisi (CHP) hakkında çıkan mutlak butlan kararına ilişkin yaptığı açıklamada, Türkiye'nin ağır bir demokrasi ve devlet krizinden geçtiğini belirterek, 'Bugün yaşananlar, aynı zamanda anayasal bir organ, yargı organı olan Yüksek Seçim Kurulu (YSK)'nun anayasal yetkilerine karşı da bir darbe girişimidir.' ifadelerini kullandı.
Zafer Partisi Genel Başkanı Ümit Özdağ, CHP hakkında çıkan mutlak butlan kararına ilişkin açıklama yaptı.
Özdağ, alınan kararın demokratik siyasete yönelik bir müdahale olduğunu savunarak, “Atatürk’ün kurucu değerlerinden taviz vermeden devleti ve demokrasiyi savunmaya devam edeceğiz.” dedi.
Erken seçime hazır olduklarını belirten Özdağ, “Bu yaşananların Türkiye’yi bir erken genel seçime götürdüğünü gayet net bir şekilde görüyoruz. Biz parti olarak genel merkez, il ve ilçe teşkilatlarımızla böyle bir genel seçime de hazırız.” değerlendirmesinde bulundu.
Özdağ, açıklamasında “Biz seçime hazırız, haydi seçime gidelim.” ifadelerine de yer verdi.