Memişoğlu: 105 bin vatandaş organ bağışı için dijital vasiyet oluşturdu
Sağlık Bakanı Kemal Memişoğlu, organ bağışı süreçlerinin dijitalleştirilmesinin ardından 105 bin vatandaşın dijital vasiyet oluşturduğunu açıkladı.
Sağlık Bakanı Kemal Memişoğlu, organ bağışı süreçlerinin altı ay önce yapılan kanun değişikliğiyle dijital ortama taşındığını belirtti.
Memişoğlu, bu süreçte 105 bin vatandaşın dijital vasiyet oluşturarak organ bağışı sistemine katıldığını ifade etti.
Doku ve organ nakline ilişkin verileri de paylaşan Memişoğlu, bugüne kadar 376 binden fazla doku ve organın hastalara umut olduğunu kaydetti.
Vatandaşları e-Devlet üzerinden organ bağışçısı olmaya davet eden Memişoğlu, daha fazla hastanın sağlığına kavuşmasının bu tür bağışlarla mümkün olacağını belirtti.