Lula: Vergileri sıfırladık, fiyat artışlarını önlemek için denetimleri artırdık

Brasília, 14 Nisan (Hibya) –Brezilya Devlet Başkanı Luiz Inácio Lula da Silva, Orta Doğu'daki gelişmelerin yakıt fiyatlarına etkisine karşı önlemler aldıklarını açıkladı.

Brezilya Devlet Başkanı Luiz Inácio Lula da Silva, Orta Doğu’daki savaşın küresel yakıt fiyatları üzerindeki etkilerine ilişkin açıklamada bulundu.

Lula, “Orta Doğu’daki savaş dünya genelinde yakıt fiyatlarını etkiliyor. Brezilya hükümeti hareketsiz kalmadı. Vergileri sıfırladık, maliyetleri düşürmeye yardımcı olduk ve aşırı fiyat artışlarını önlemek için denetimleri artırdık” ifadelerini kullandı.

Vatandaşlara çağrıda bulunan Lula, “Aşırı fiyat görürseniz şikayet edin” dedi.

Lula ayrıca, alınan önlemler sayesinde Brezilya’nın bu süreçten en az etkilenen ülkelerden biri olduğunu belirterek, “Brezilya hükümeti halkının yanında” değerlendirmesinde bulundu.