Lahbib: Almanya'nın mücadeledeki kararlılığını takdir ediyorum
Brüksel, 12 Mayıs (Hibya)- Avrupa Birliği (AB) Hazırlık ve Kriz Yönetimi Komiseri Hadja Lahbib, Almanya Bakanı Karin Prien ile gerçekleştirdiği görüşmede toplumsal cinsiyet eşitliği ve şiddetle mücadele konularını ele aldı.
Avrupa Birliği (AB) Hazırlık ve Kriz Yönetimi Komiseri Hadja Lahbib, yürüttüğü görüşmenin içeriğine ve üzerinde uzlaşılan temel ilkelere dair konuştu.
Görüşmenin niteliğine ve ana konusuna değinen Lahbib, “Almanya Bakanı Karin Prien ile eşitlik konusundaki ortak taahhüdümüz üzerine samimi ve yapıcı bir görüş alışverişinde bulunduk” ifadelerini kullandı.
Eşitlik stratejileri ve Almanya'nın tutumu hakkında bilgi veren Lahbib, “Cinsiyet eşitliğini ilerletmek için erkek çocukların ve erkeklerin de katılımının gerekliliği konusunda hemfikiriz” dedi.
Lahbib, “Almanya'nın cinsiyete dayalı şiddet ve dönüştürme uygulamalarıyla mücadeledeki kararlılığını takdir ediyorum” açıklamasını yaptı.