İran Dışişleri Sözcüsü Baqaei'den "Medeniyet Eleştirisi"
Tahran, 15 Mayıs (Hibya)-İran Dışişleri Bakanlığı Sözcüsü Esmaeil Baqaei, Aime Cesaire'in sömürgecilik üzerine eserinden yaptığı alıntıyla medeniyet, ikiyüzlülük ve küresel düzen eleştirisi içeren ifadeler paylaştı.
Baqaei, Fransız düşünür ve yazar Aime Cesaire’in Sömürgecilik Üzerine Söylev adlı eserinden bir bölümü sosyal medya hesabında paylaştı.
Paylaşımda, kendi ürettiği sorunları çözmekte yetersiz kalan medeniyetlerin “çökmüş”, en hayati sorunlarına gözlerini kapatanların “hasta” ve ilkeleriyle oynayanların “ölmekte olan” medeniyetler olarak tanımlandığı ifadeleri yer aldı.
Baqaei’nin aktardığı alıntıda ayrıca, ikiyüzlülüğün giderek daha görünür hale geldiği ve bu durumun uluslararası düzen içinde eleştirel bir çerçevede değerlendirildiği vurgulandı.