Guterres: Çernobil insanlığa ders oldu
Birleşmiş Milletler (BM) Genel Sekreteri Antonio Guterres, Çernobil Felaketi'nin nükleer kazaların sonuçlarının uluslararası toplum tarafından ortak şekilde paylaşıldığını gösteren önemli bir ders niteliğinde olduğunu söyledi.
Birleşmiş Milletler (BM) Genel Sekreteri Antonio Guterres, Çernobil Felaketi’nin nükleer kazaların sonuçlarının uluslararası toplum tarafından ortak şekilde paylaşıldığını gösteren önemli bir ders niteliğinde olduğunu söyledi.
Guterres, felaketin acı sonuçlarından etkilenenlerin anısını yaşatarak, daha güvenli, daha barışçıl ve daha dayanıklı bir gelecek inşa edilmesi gerektiğini vurguladı. Nükleer kazaların yalnızca bölgesel değil, küresel etkiler doğurduğuna dikkat çeken Guterres, uluslararası iş birliğinin bu tür risklerin önlenmesinde kritik rol oynadığını ifade etti.