Çin ve Belçika kazan-kazan iş birliğini güçlendirecek

Çin Başbakan Yardımcısı He Lifeng, Çin ve Belçika'nın kazan-kazan anlayışına dayalı iş birliği geleneğini sürdürmesi gerektiğini belirtti. He, iki ülkenin ikili ilişkiler ile Çin-Avrupa ilişkilerinin olumlu yönde gelişimini birlikte teşvik etmesi gerektiğini vurguladı.

Çin Başbakan Yardımcısı He Lifeng, Çin ve Belçika’nın kazan-kazan anlayışına dayalı iş birliği geleneğini sürdürmesi gerektiğini belirtti. He, iki ülkenin ikili ilişkiler ile Çin-Avrupa ilişkilerinin olumlu yönde gelişimini birlikte teşvik etmesi gerektiğini vurguladı.

Çin Başbakan Yardımcısı He Lifeng, dün Beijing’de Belçika Başbakan Yardımcısı ve Dışişleri Bakanı Maxime Prevot ile bir araya geldi.

He Lifeng görüşmede, çok taraflılığın kararlı savunucuları ve açık dünya ekonomisinin destekçileri olan Çin ve Belçika’nın, ikili ilişkiler ile Çin-Avrupa ilişkilerinin olumlu yönde gelişimini birlikte teşvik etmesi gerektiğini söyledi.

Çin ile Belçika arasında diplomatik ilişkilerin kurulmasından bu yana geçen 55 yılda, iki ülke arasında kazan-kazan ilkesine dayalı sıkı bir iş birliği ilişkisinin tesis edildiğini hatırlatan He Lifeng, son yıllarda tıp ve ilaç, kimya, finans ve lojistik gibi alanlarda verimli ve pragmatik iş birliğinin yürütüldüğünü ve bunun ikili ilişkilerin gelişmesine katkı sağladığını kaydetti.

Belçika Dışişleri Bakanı Maxime Prevot ise görüşmede, Belçika ve Çin’in her yönden dostane iş birliği ortakları olduğunu belirterek, diplomatik ilişkilerin kurulmasının 55. yıl dönümü vesilesiyle Çin’le birlikte ikili ilişkileri geliştirmek, ekonomi ve ticaret alanlarındaki iş birliğini güçlendirmek, çok taraflılık ile serbest ticareti korumak için ortak çaba harcayacaklarını ifade etti.