Cassis: İsviçre ve Katar diplomatik çözümler ve arabuluculukta kararlılığını sürdürüyor

İsviçre Cumhurbaşkanı Yardımcısı Ignazio Cassis, Katar ile ikili ilişkileri ve bölgesel gelişmeleri değerlendirerek, iki ülkenin arabuluculuk ve diplomasiye bağlılığını vurguladı.

Cassis, Katar ile yürütülen ikili ilişkiler ve iş birliği alanlarına ilişkin açıklamalarda bulundu. Cassis, iki ülkenin özellikle arabuluculuk, diyalog ve “iyi niyet misyonları” konusunda ortak bir yaklaşım sergilediğini ifade etti.

Açıklamada, İsviçre ile Katar’ın uluslararası sorunların çözümünde diplomatik yöntemleri destekleme konusunda güçlü bir kararlılık taşıdığı vurgulandı. Cassis, ABD ile İran arasında imzalanan mutabakatın ardından bölgesel gelişmelere ilişkin görüş alışverişinde bulunulduğunu da belirtti.

Katar’ın arabuluculuk çabalarına teşekkür eden Cassis, İsviçre’nin de gerilimi azaltmaya, istikrara ve kalıcı barışa yönelik girişimlere destek vermeye hazır olduğunu ifade etti.