10'uncu FilmAmed Belgesel Film Festivali'nin tanıtımı yapıldı
Kayapınar Belediyesi ve Ortadoğu Sinema Akademisi Derneği iş birliğiyle 25-29 Eylül 2026 tarihlerinde düzenlenecek 10'uncu FilmAmed Belgesel Film Festivali'nin tanıtım toplantısı gerçekleştirildi.
Kayapınar Belediyesi ile Ortadoğu Sinema Akademisi Derneği iş birliğinde düzenlenecek 10'uncu FilmAmed Belgesel Film Festivali'nin tanıtım toplantısı gerçekleştirildi.
25-29 Eylül 2026 tarihleri arasında “Buradayız! Ceviz Ağacının Nöbetindeyiz” temasıyla düzenlenecek festivalin lansmanı, Park 75 içerisinde bulunan Taş Ev'de yapıldı. Etkinliğe Kayapınar Belediyesi Eş Başkanı Cengiz Dündar, Diyarbakır Büyükşehir Belediyesi Eş Başkanı Doğan Hatun, Barış Anneleri, ilçe eş başkanları, sinemacılar, yazarlar ve çeşitli sivil toplum kuruluşlarının temsilcileri katıldı.
Lansmanda Kürtçe ve Türkçe olarak yapılan açıklamada, belgesel sinemanın görünür olmayan hikayeleri ve toplumsal hafızayı kayıt altına alan önemli bir sanat dalı olduğu vurgulandı. Açıklamada, belgesel sinemanın hakikatin yansıtılması, adalet arayışına katkı sunulması ve toplumsal barışın güçlendirilmesi açısından önemli bir işlev üstlendiği ifade edildi.
Tanıtım programı, sinevizyon gösterimi, müzik dinletileri ve halk oyunlarıyla sona erdi. Festivalin 25-29 Eylül tarihlerinde çeşitli etkinliklerle gerçekleştirileceği bildirildi.