Şahin: "Vatandaş sizden Ak Partili öğretmen istemiyor, sizden liyakatli öğretmen istiyor"

Gelecek-Saadet Partileri Grup Başkanvekili ve İstanbul Milletvekili İsa Mesih Şahin, Türkiye Büyük Millet Meclisi Genel Kurulu'nda Milli Eğitim Bakanlığı ile ilgili önemli konuları dile getirdi.

Şahin: "Vatandaş sizden Ak Partili öğretmen istemiyor, sizden liyakatli öğretmen istiyor"
17 Aralık 2023 - 15:00

Şahin, özellikle Milli Eğitim Bakanlığı tarafından uygulanan mülakat sistemi, rehber öğretmen atamaları ve eğitimdeki kalite sorunları üzerinde durdu. Ayrıca, uluslararası öğrenci değerlendirme sınavı (PISA) sonuçlarına dikkat çekerek Türkiye'nin eğitimdeki zayıf performansını eleştirdi.

Şahin, eski Milli Eğitim Bakanının seçim öncesi verdiği "Mülakatları kaldıracağız." sözünü ve seçim sonrasındaki belirsiz açıklamalarını sorgulayarak, mülakat sisteminin gençlerin ve öğretmenlerin geleceği açısından önemli olduğunu vurguladı. Ayrıca, rehber öğretmen atamalarına dair verilen sözlerin yerine getirilmemesini eleştirdi ve öğretmen atama süreçlerinin torpil ve kayırmacılık olmadan adil bir şekilde yapılması gerektiğini savundu.

Şahin, eğitim sistemindeki değişikliklerin hızlı bir şekilde ve aceleyle alındığını belirterek, öğrenciler, veliler ve öğretmenlerin mağduriyet yaşadığını ifade etti. Ayrıca, eğitimdeki nitelik sorunlarına dikkat çekti ve ideolojik yaklaşımların eğitim sistemine zarar verdiğini belirtti. Türkiye'nin eğitimdeki başarısızlığının kalıcı ve köklü bir reformla aşılması gerektiğini vurguladı.

Son olarak, okul öncesi eğitimin zorunlu hale getirilmesi, derslik sorunlarının çözülmesi, ikili eğitime son verilip normal eğitime geçilmesi gerektiğini ve yaz saati uygulamasının gözden geçirilmesi gibi önerilere de değinen İsa Mesih Şahin, eğitimdeki sorunların çözülmesi için siyasi çekişmelerden uzak, toplumun ortak birlikteliğine dayanan bir anlayışın benimsenmesi gerektiğini ifade etti.

Hibya Haber Ajansı
Bu haber 77 defa okunmuştur.

YORUMLAR

  • 0 Yorum