Enerjisa Enerji'den deprem bölgesinde 'Daha İyi Bir Gelecek İçin' büyük destek

UNDP Türkiye, Gaziantep Ticaret Odası, Adana Ticaret Odası ve İhtiyaç Haritası tarafından hayata geçirilen RRDC – Bölgesel Yeniden Yapılanma ve Kalkınma Merkezi projesi ilk kez Adana’da duyuruldu. Deprem bölgesindeki 11 ilin ekonomik, sosyal, kültürel ve sivil toplum alanlarında yeniden yapılanması ve kalkınmasına katkı sağlamak için kurulan merkezin tek özel sektör paydaşı ise Enerjisa Enerji oldu.

Enerjisa Enerji'den deprem bölgesinde 'Daha İyi Bir Gelecek İçin' büyük destek
18 Aralık 2023 - 10:35

Enerjisa Enerji, geçtiğimiz Temmuz ayında duyurduğu ve Türkiye’nin ekonomik verimliliğine katkı sağlamak için hayata geçirdiği ‘Daha İyi Bir Gelecek’ platformu ile bu kez deprem bölgesine destek sağlıyor. Platformun ilk somut çıktısı olarak ortaya çıkan Türkiye Verim Araştırması’nın sonuçları kapsamında çalışmalarına ara vermeden devam eden Enerjisa Enerji’nin, Türkiye’deki verimlilik sorununa yönelik olarak geliştirdiği ilk somut çözüm projesi için UNDP Türkiye, İhtiyaç Haritası, Adana Ticaret Odası ve Gaziantep Ticaret Odası ile bir araya geliyor.

Bölgesel Yeniden Yapılanma ve Kalkınma Merkezi (RRDC) ismi ile hazırlanan proje sayesinde; deprem bölgesindeki ekonomik, sosyal, kültürel ve sivil toplumun yeniden yapılanması ve kalkınmasına katkı sağlanacak. Bölgedeki işletme ve kurumları hibe, çalışma alanı, eğitim, iş birliği ve uygun finansmana erişim gibi konularda destekleyecek olan merkezler, Adana ve Gaziantep’te kurularak depremden etkilenen 11 ilin tamamına katkı sağlayacak.

Enerjisa Enerji’nin öncülüğünde kurulan Daha İyi Bir Gelecek platformunun da destekçileri arasında yer alan UNDP Türkiye ve İhtiyaç Haritası ile birlikte Adana ve Gaziantep Ticaret Odaları da küçük işletmelerin ve ihtiyaçlarının saptanması ve desteklerin verilmesine yönelik katkılar sunuyor.

Adana’da düzenlenen proje tanıtım toplantısında Enerjisa Enerji, UNDP Türkiye, Adana Ticaret Odası, Gaziantep Ticaret Odası, İdema ve INOGAR temsilcileri projenin detaylarını aktarırken ‘Deprem Sonrası Bölgesel Yeniden Yapılanma’ ile ‘Ekonomik Kalkınma ve İşletmelerin Güçlendirilmesi’ başlıklarını derinlemesine bir şekilde tartıştı.

“Bölgesel Yeniden Yapılanma ve Kalkınma Merkezi - RRDC Projesi projesi sayesinde işletmelere destek olunmasıyla bölge ekonomisini yeniden ayağa kaldıracak çözümün bir parçasıyız.”

RRDC projesinin imzalarının atıldığı tanıtım gününde projenin ekonomik kalkınma ayağını üstlenen Enerjisa Enerji’nin CEO’su Murat Pınar, “Enerjisa olarak var olduğumuz her alanda şunu önceliklendiriyoruz: ‘Sorunun bir parçasıysak, çözümün de bir parçası olmalıyız.' Enerjisa Enerji olarak bu ülkenin geleceği için çalışıyor ve herkes için daha iyi bir gelecek hayali ile kurduğumuz platform aracılığıyla Türkiye’nin ekonomik verimliliğine yönelik çözümler üretiyoruz. Bir yandan da deprem bölgesinde faaliyet gösteren bir şirket olarak, bu bölgenin daha iyi bir geleceğe hazırlanması için sorumluluk alıyoruz. Biz depremin ilk anından itibaren elektrik şebekesini ayakta tutarak da buradaydık, deprem sonrası da yeniden yapılanma için de buradayız ve hep var olmaya devam edeceğiz. Paydaşlarımız tarafından titizlikle hazırlanan RRDC projesinin tek özel sektör destekçisi olmanın gururunu yaşıyoruz. Bu merkezler sayesinde işletmelere destek olunarak tekrar ekonomiye katılımları sağlanacak ve istihdama da önemli bir katkı sunulmuş olacak. Bizler sahip olduğumuz maddi yatırım imkanının yanı sıra işin sosyal ve kültürel boyutlarını da ele alan bir yapı oluşturmanın, bu vesile ile örnek teşkil etmenin gururunu taşıyoruz. Projede emeği geçen, katkı sağlayan tüm paydaşlarımıza en içten şekilde teşekkürlerimi sunuyorum.” dedi.

Toplantıda konuşan İhtiyaç Haritası kurucu ortağı Mert Fırat ise, "İhtiyaç Haritası olarak, illerin yeniden yapılanma ve sürdürülebilir kalkınma ihtiyaçlarına yönelik faaliyetler ve projeler yürütmek üzere uzun soluklu bir yola çıktık. Her birimizin iyileşmesi, toplumumuzun iyileşmesi noktasında çok değerli. Adana ve Gaziantep Ticaret Odası koordinasyonu, Birleşmiş Milletler Kalkınma Programı (UNDP) ve özel sektör temsilcilerinin destekleriyle Bölgesel Yeniden Yapılanma ve Kalkınma Merkezlerini hayata geçirdik. İhtiyaç Haritası olarak imece anlayışından geliyoruz. Yapabileceğimiz her yerde insanlara güvenli ve güvenceli bir yer sağlamaya ek olarak, işleri ve geçim kaynaklarını geri kazandırmak için de sorumluluk alıyoruz.” dedi.

Videp Link; 

https://we.tl/t-nafKej68eT  

https://we.tl/t-5CDpVGXtAx

Enerjisa Enerji Hakkında

‘Herkes için daha iyi bir gelecek’ vizyonuyla sürdürülebilirlik ve teknolojinin çarpan etkisini kullanarak Türkiye’nin enerji dönüşümüne öncülük eden Enerjisa Enerji, ana iş kolları olan elektrik dağıtım ve perakende satış alanlarında Türkiye’nin yüzde 25’ine hizmet sunuyor. Sektörün en büyük oyuncusu olan Enerjisa Enerji, 14 ilde 10.6 milyon müşteriye ulaşarak 22 milyonu aşkın kullanıcıya elektrik dağıtım hizmeti sağlıyor. Enerjisa Enerji, İşimin Enerjisi markasıyla müşterilerine, yenilenebilir enerji, verimlilik ve yeşil enerji çözümleri sunarken; hisselerinin tamamına sahip olduğu Eşarj ile Türkiye’nin ilk ve en hızlı şarj istasyonu ağını işletiyor. Ana sermayedarları Sabancı Holding ve E.ON olan Enerjisa Enerji’nin yüzde 20 hissesi halka açık olup Borsa İstanbul’da işlem görüyor.

Daha İyi Bir Gelecek Platformu Hakkında

Daha İyi Bir Gelecek Platformu, Enerjisa Enerji öncülüğünde Türkiye’nin ekonomik verimliliğine katkı sağlamak amacıyla kuruldu. Platformu destekleyen ve danışma kurulunda yer alan kurumlar arasında, T.C. Enerji ve Tabii Kaynaklar Bakanlığı, Türkiye Odalar ve Borsalar Birliği (TOBB), Avrupa İmar ve Kalkınma Bankası (EBRD), Birleşmiş Milletler Kalkınma Programı (UNDP), Türkiye Ekonomi Araştırmaları Vakfı (TEPAV), TÜBİTAK MAM, İTÜ Enerji Enstitüsü, Sabancı Üniversitesi İklim, Enerji ve Çevre Araştırmaları Merkezi (IICEC) ve Tiyatro Kooperatifleri yer alıyor.

Hibya Haber Ajansı
Bu haber 73 defa okunmuştur.

YORUMLAR

  • 0 Yorum