A1 Capital’in raporunda BIST100 Endeksin, dünkü işlem gününe yüzde 0,43 artışla 10512 seviyesinden başladığı aktarıldı. Raporda şunlar kaydedildi:
“Gün sonunda da yüzde 0,80 değer kazanımı ile 10551 seviyesinden kapanış gerçekleştirdi. Endekste, gün içinde 10502-10661 bandında hareket gözlendi.
Borsa İstanbul, 123,6 milyar TL işlem hacmi ile günü noktaladı. 59 şirket günü pozitif olarak sonlandırırken, 36 şirket negatif olarak kapattı. En çok artan sektör endeksi sırasıyla; “İnşaat, Spor ve Ticaret”, en çok düşen sektör endeksi ise; “Ulaştırma, Madencilik ve Kobi-Sanayi” oldu. Endekse puan bazında en yüksek pozitif etki; Bim Mağazaları, Tüpraş ve Enka İnşaat hisselerinden, en yüksek negatif etki ise Türk Havayolları, Ereğli Demir Çelik ve Pasifik Eurasia Lojistik hisselerinden geldi. Günlük grafiklerde teknik göstergelerin genelinde pozitif eğilimin hakim olması, olumlu görünümü destekliyor. Ancak, gelen haber akışları ve TCMB’nin faiz kararının takip edileceği günde volatilitenin yüksek seyretmesi beklenebilir.
Güne tepki alımları ile başlaması ve gün boyunca alımlarını koruması halinde ilk etapta 10565 seviyesinin üzerinde kalıcılık sağlaması önem taşıyor. Bu seviyenin üzerine yerleşmesi halinde, 10780’e doğru daha da ivme kazanabilir. Olası geri çekilmelerin oluşumu halinde 10380 seviyesi kısa vadede kritik bir destek noktası olarak öne çıkıyor. 10380’in altına sarkması durumunda, 10275 seviyesine doğru geri çekilmeler görülebilir.”
Hibya Haber Ajansı