Gazi Yarı Maratonu, şehitlerin anısına yapıldı

Gaziantep Büyükşehir Belediyesi, Türkiye Atletizm Federasyonu ve Gaziantep Valiliği iş birliğinde bu yıl 5’incisi düzenlenen Gazi Yarı Maratonu ve Halk Yürüyüşü’nde bin 300 sporcu atlet, tarihi Antep Savunması’nda şehit düşen 6 bin 317 şehidin hatırasını yaşatmak için koştu.

Gazi Yarı Maratonu, şehitlerin anısına yapıldı
17 Aralık 2023 - 14:00

Gaziantep Büyükşehir Belediyesi’nin başarılı sporcularının bayrak teslim törenini gerçekleştirmesiyle program başladı. Uluslararası profesyonel sporcuların da yer aldığı programda, 21K koşusuna 414, 10K koşusuna ise 886 olmak üzere toplamda bin 300 profesyonel atlet maratonda yerini alarak kilometrelerce koştu. 15 bin kişi ise halk yürüyüşüne katıldı.

Başkan Şahin: ''İstiklalimiz için, istikbalimiz için durmadan koşacağız''

Gaziantep Büyükşehir Belediye Başkanı Fatma Şahin, Antep Savunması’nın gazilerini andığı maraton öncesi yaptığı açılış konuşmasında her gelişimin eğitimle başladığını belirterek, “Gazi Mustafa Kemal Atatürk’ün silah arkadaşlarını, gazilerini, 6 bin 317 şehidini rahmet ve minnetle anıyorum. Spor kardeşliktir, disiplindir, barıştır. Her gün ama her gün mutlaka bir saat spor yapıyorsunuz. Hangi sporu seviyorsanız onu yapıyorsunuz. Ay yıldızlı bayrağı bütün dünyada dalgalandırmaya hazır mıyız? İstiklalimiz için, istikbalimiz için durmadan koşacağız.” diye konuştu.

KKTC Atletizm Federasyonu Başkanı Ferhat Sakallı organizasyonda bulunmaktan duyduğu memnuniyeti dile getirerek, “Bizi burada ağırlayanlara çok teşekkürler.Cumhuriyetimizin 100’üncü yılında böyle bir organizasyonda bulunmaktan dolayı çok memnunuz.” dedi.

Hibya Haber Ajansı
Bu haber 121 defa okunmuştur.

YORUMLAR

  • 0 Yorum