G-H30KHRE49T
Ana Sayfa Arama Galeri Video Yazarlar
Üyelik
Üye Girişi
Yayın/Gazete
Yayınlar
Kategoriler
Servisler
Nöbetçi Eczaneler Sayfası Nöbetçi Eczaneler Hava Durumu Namaz Vakitleri Puan Durumu
WhatsApp
Sosyal Medya
Uygulamamızı İndir

Çin’de 8 günlük tatilde seyahat rekoru bekleniyor

Çin’de bu yıl 1 Ekim’de başlayacak Ulusal Gün ve Güz

Çin’de bu yıl 1 Ekim’de başlayacak Ulusal Gün ve Güz Ortası Bayramı tatillerinin birleşmesiyle oluşan 8 günlük tatilde toplam 2,36 milyar seyahatin gerçekleşmesi bekleniyor.  

Çin Devlet Konseyi Basın Ofisi tarafından düzenlenen basın toplantısında Çin Ulaştırma ve Taşımacılık Bakanlığı yetkilisi tatil planlarına ilişkin bilgiler paylaştı.

Yetkili, 8 günlük tatil sırasında Çin genelinde bölgeler arası seyahat sayısının 2,36 milyara ulaşacağını bildirdi. Tatilde günlük ortalama yolcu sayısının geçen yılın aynı dönemine göre yüzde 3,2 artışla 295 milyona çıkacağı belirtildi.

Bu tatil günlerinde kendi aracıyla seyahat edenlerin sayısı 1,87 milyarı bulurken, bu rakam toplam seyahatlerin yaklaşık yüzde 80'ine karşılık geliyor.

Hibya Haber Ajansı