Saygı duruşu ve İstiklal Marşı’nın okunmasıyla başlayan programa; Keçiören Belediye Başkan Yardımcıları Selçuk Karadağ, Celal Biçer, CHP İl Kadın Kolları Başkan Yardımcıları Şenel Üzümcan, Gülistan Aydın, Gamze Yılmazoğlu, Tekmile Kamer Dağkıran, Gonca Doğan, CHP Keçiören İlçe Kadın Kolları Başkanı Firdevs Soy, CHP Keçiören İlçe Başkanı Berk Kılıç’ın eşi Öznur Kılıç, belediye meclis üyeleri, mahalle muhtarları, sivil toplum kuruluşlarının temsilcileri, Ankara Barosu Gelincik Merkezi’nden avukatlar, psikologlar, sosyologlar ve çok sayıda vatandaş katıldı.
Kadına yönelik şiddetin farklı boyutlarının ele alındığı seminerde, alanında uzman psikolog ve sosyologlar katılımcılara kapsamlı sunumlar yaptı. Şiddetin tanımı, türleri ve neden olduğu toplumsal etkiler detaylı biçimde anlatılırken; şiddetten korunma yolları ve alınabilecek önlemler konusunda önemli bilgiler paylaşıldı.
Uzmanlar, toplumda azımsanamayacak sayıda kadının şiddet mağduru olduğunu vurgulayarak, kimsenin kendini yalnız hissetmemesi gerektiğini ifade etti. Şiddet gören bireylerin yalnızca kendileri için değil, aileleri ve toplum sağlığı açısından da mutlaka uzman desteği alması gerektiğinin altı çizildi.
Ankara Barosu Gelincik Merkezi avukatları ise, şiddete maruz kalan kadınların başvurabileceği merkezler hakkında detaylı bilgiler sundu. 6284 Sayılı Ailenin Korunması ve Kadına Karşı Şiddetin Önlenmesine Dair Kanun hakkında kapsamlı bilgilendirme yapan avukatlar, kadınların yasal haklarını bilmeleri ve bu hakları kullanmaktan çekinmemeleri gerektiğini vurguladı.
Hibya Haber Ajansı