Törene, Malatya Valisi Seddar Yavuz’un yanı sıra Malatya Büyükşehir Belediye Başkanı Sami Er, Yeşilyurt Belediye Başkanı Prof. İlhan Geçit, Battalgazi Belediye Başkanı Bayram Taşkın, AK Parti İl Başkanı Ali Bakan, MHP İl Başkanı Gökhan Gök, siyasi parti il temsilcileri, muhtarlar, kurum müdürleri, belediye yetkilileri ve çok sayıda davetli katıldı.
Törende konuşan Vali Yavuz, şunları kaydetti:
“Bugün burada Malatya’mıza kazandırılan yeni hizmet araçlarının teslimi vesilesiyle bir aradayız. Bu araçların şehrimize ve onları kullanacak çalışanlarımıza hayırlı olmasını diliyorum.
6 Şubat depremiyle büyük bir yıkım yaşadık. 130.000 bağımsız bölüm yıkıldı, şehir merkezi yok oldu. Ancak devletimizin gücü, Cumhurbaşkanımız Sayın Recep Tayyip Erdoğan’ın liderliği, bakanlarımız, milletvekillerimiz, belediye başkanlarımız ve kamu kurumlarının iş birliği sayesinde Malatya’yı yeniden ayağa kaldırmak için gece gündüz çalışıyoruz.
Yıkılan bölgelerde tahliyeler yapıldı, konutlar inşa edildi, anahtar teslimleri başladı. Melekbaba, Yıldıztepe, Çavuşoğlu gibi bölgelerde vatandaşlarımız artık yeni yuvalarına kavuşuyor. Bu başarı, planlı ve senkronize çalışmanın sonucudur.
Malatya’da sadece merkezde 40.000 yeni bağımsız bölüm inşa ediliyor. Bu büyük bir yatırımdır. Bu süreçte eksiklikler, aksaklıklar elbette oldu ve olacaktır. Ancak burada görev yapan kamu personeli gece gündüz fedakarca çalışıyor. Çalışma arkadaşlarım haftasonu demeden görevde, çoğu zaman evlerine bile gidemiyorlar."
Konuşmaların ardından Vali Yavuz ile birlikte İl protokolü tarafından yeni temizlik araçlarının anahtarları sorumlularına teslim edildi.
Hibya Haber Ajansı