Ana Sayfa Arama Galeri Video Yazarlar
Üyelik
Üye Girişi
Yayın/Gazete
Yayınlar
Kategoriler
Servisler
Nöbetçi Eczaneler Sayfası Nöbetçi Eczaneler Hava Durumu Namaz Vakitleri Puan Durumu
WhatsApp
Sosyal Medya
Uygulamamızı İndir

Mudanya’nın kurtuluşunun 103’üncü yılı kutlandı

Mudanya’nın kurtuluşunun 103. yıl dönümü İskele Meydanı’nda düzenlenen törenle kutlandı.

Mudanya’nın kurtuluşunun 103. yıl dönümü İskele Meydanı’nda düzenlenen törenle kutlandı. Mudanya’nın işgali sırasında düşmana ilk kurşunu sıkan Şükrü Çavuş’un anıtına çelenk sunumu ve İstiklal Madalyası takdimiyle başlayan törene, Mudanya Kaymakamı Ayhan Terzi, Mudanya Belediye Başkanı Deniz Dalgıç, Mudanya protokolü, gaziler ve Mudanyalılar katıldı.

Törende konuşma yapan Mudanya Belediye Başkanı Dalgıç: “Bu topraklar bağımsızlık için canını verenlerin kanıyla sulandı, cesaretleriyle aydınlandı. Bize düşen görev 103 yıl önce canlar pahasına yazılan bu destanı, demokrasimizle, kardeşliğimizle, birlikteliğimizle büyütmek ve gelecek nesillere taşımaktır” ifadelerini kullandı.

Başkan Dalgıç, “Başta Ulu Önder Gazi Mustafa Kemal Atatürk ve silah arkadaşları olmak üzere, vatan için can veren tüm şehitlerimizi, gazilerimizi, Şükrü Çavuş’u, Akıncı Abidin’i, dokuz şehidimizi ve isimsiz kahramanlarımızı rahmet, minnet ve saygıyla anıyorum. Mudanya’nın kurtuluşunun 103 yıl dönümü kutlu olsun. Yaşasın bağımsızlık, yaşasın Cumhuriyet!” dedi.

Hibya Haber Ajansı