Esenyurt'ta Ekin Uzunlar sahne aldı

Esenyurt Belediyesi’nin düzenlediği 2. Kardeş Kültürler Festivali’nde sanatçı Ekin Uzunlar, sahne alarak kemençe performansı sergiledi.

Esenyurt'ta Ekin Uzunlar sahne aldı
18 Aralık 2023 - 12:20

Esenyurt Belediyesi’nin, İsrail’in Filistin’e yönelik saldırılarından dolayı ertelediği 2. Kardeş Kültürler Festivali, Karadeniz Gecesi ile devam ediyor.

Esenyurt Kültür Merkezi’nde düzenlenen festivalde, ünlü sanatçı Ekin Uzunlar repertuarı ve kemençe şovunu yaptı. Vatandaşlar hem horon oynadı hem de şarkılara hep bir ağızdan eşlik etti.

“Burada kardeşlik köprüsüne birebir şahit oldum”

Konuşmasında, programda emeği geçen herkese teşekkür eden Ekin Uzunlar; “Esenyurt’ta yaptığımız ikinci konserimiz. Kardeş Kültürler Festivali adı altında burada kardeş türkülerimizi hep beraber söyleyeceğiz. İçeride çok güzel bir kalabalık var. Biz sadece Karadeniz müziği yapmıyoruz, repertuarımızda Anadolu’nun tüm şarkıları yer alıyor. Caz müzik de yapıyoruz, kemençeyle farklı kültürlerin eserlerini de çalıyoruz.” dedi.

Festival devam ediyor

2. Kardeş Kültürler Festivali kapsamında Marmara, Rumeli, Trakya ve Balkan Gecesinde ezgileri ile bölgenin sevilen sanatçıları Rumelili Orhan & Kemal sahne alacak. Saat 20.00’de başlayacak olan program Esenyurt Kültür Merkezi’nde gerçekleşecek.

 

Hibya Haber Ajansı
Bu haber 60 defa okunmuştur.

YORUMLAR

  • 0 Yorum